Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tayvan’lı sanatçılar Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tayvan'lı sanatçılar Afyon'da

8 Temmuz tarihinde Tayvan’dan ülkemize gelen ve iki hafta boyunca 12 şehirde gösteri yapacak olan “Sanatın Genç Elçileri” grubu Afyonkarahisar’a geldiler. İlk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Shu-Te üniversitesi öğrencisi 7 Tayvanlı gençten oluşan “Sanatın Genç Elçileri” grubu, Vali’ye fotoğraf makinası hediye ederek, gösterilerini izlemeye davet ettiler

Türkiye ile Tayvan’daki insanlar arasındaki dostluğu teşvik ve özellikte iki halk arasındaki kültür, turizm, teknoloji, ticaret ve yatırım gibi alanlarda işbirliği ve alışverişi güçlendirmek amacıyla kurulan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu öncülüğünde Ülkemize gelen Tayvan’lı “Sanatın Genç Elçileri” grubu dün akşam danslarını sergilediler. Grup üyeleri bugün öğleden sonra da Anıtpark’ta Tayvan’ın geleneksel gösterilerini sergileyecekler.
Tayvanlı gençlere, Ülkemize ve Afyonkarahisar’a Hoşgeldiniz’ diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, iki ülke halkı arasındaki birlik ve beraberlik olgusunun güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklere daima destek verdiğini söyleyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali, Tayvanlı eğitimci ve öğrencileri Afyonkarahisar’da görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.
Tayvan’lı gençlerde tercüman aracılığıyla bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, hem ülkemiz hem de Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdi. Vali Balkanlıoğlu ziyaret sırasında, Tayvanlı, eğitimci ve öğrencilere dünyaca ünlü kirazımızdan ikram etti. Ziyarette, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Uzman Yaşar Y.B . Chen ile Shu-Te Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Melissa Cheng hazır bulundular.
Ziyaret sonunda, Shu-Te Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Melissa Cheng, Vali Balkanlıoğlu’na Shu-Te Üniversitesinin flamasından hediye ederken, Vali7de misafirlerine mermerden yapılmış satranç takımı, İlimizi tanıtıcı kitap ve CD’lerden hediye etti. Grup, Türkiye’de 12 şehirde davul gösterisi, şarkılar, çeşitli danslar, kung fu dövüş sanatı gibi performanslar sergileyecek ve aynı zamanda Tayvan’da icat edilen yeni araç gereçleri de gösterecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti