Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taze sebze meyvede sıkıntı yok!

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, Afyonkarahisar’da taze sebze ve meyvenin temini ile fiyatında herhangi bir sıkıntı olmadığını, mevsimine göre korona virüs salgınından dolayı limon fiyatının düşük seyrettiğini söyledi.

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, Ramazan ayında ve yaklaşan Ramazan Bayramında yaş sebze meyve piyasasının durumunu Kocatepe Gazetesi okurları için değerlendirdi.

SEBZE MEYVE BOL VE MAKUL FİYATTA

Afyonkarahisar Toptancı Hali’nin 1937 yılından beri halkın hizmetinde olduğunu kaydeden Ali Çiloğlu, dördüncü kuşağın faaliyetini yürüttüğünü ifade etti. Afyonkarahisar’ın yaş sebze ve meyve üretim bölgelerine yakın olduğunu söyleyen Çiloğlu, “Afyonlu hemşehrilerimizi ve şehrimizde yaşayanlar şunu çok iyi bilemelidirler; Üretim bölgesindeki fiyatlardan daha ucuza sebze ve meyve satılmaktadır. Bunu her dönemde ve her defasında ifade ettiğim gibi bir defa daha vurgulamak istiyorum. Afyon Toptancı Hali bölgenin en güzel halidir. Bundan da gurur duyuyorum. Üretim bölgesine yakınlık avantajımızdan dolayı Afyon Toptancı Haline pek çok ürün gelmektedir. Bu da satış fiyatlarının ucuz olmasına nedendir.” dedi.

SALGINA RAĞMEN FİYATLAR NORMAL SEYREDİYOR

Kaliteli yaş sebze ve meyvenin ucuz satıldığını tekrar eden Çiloğlu şunları söyledi: “Örneğin bu sene Allah’ın izniyle korona virüs salgınına rağmen hiçbir şekilde pazarcılarımızı, yerele manav ve marketlerimizi mağdur etmeden halkımıza en iyi hizmeti vermekteyiz. Ramazan Bayramı arifesinde halkımız Toptancı Haline geldiğinde kasa satışlarımızla kendilerine yardımcı oluyoruz. Dünya genelinde süre gelen virüs salgını da göz önüne alındığında sebze ve meyve fiyatları gayet normaldir. Yine örnek vermek gerekirse üretim bölgelerinde şeftali, erik, armut, üzüm üretimi bu sene ürün fazlalığı gözükmektedir. İfade ettiğimiz üzere fiyatlar da gayet normaldir.”

LİMONDA FİYAT MEVSİMİNE GÖRE DÜŞÜK

Ali Çiloğlu, mevsim itibariyle limonun kilogram fiyatının 10 TL olması gerekirken Afyon Toptancı Hali ve Türkiye genelinde limonun kilogram fiyatının 5 TL’den alıcı bulduğunu belirtti. Çiloğlu, “Limondaki fiyat düşüklüğünün temel nedeni koronavirüs nedeniyle tesislerin kapalı olması sonucu limon kullanamamalarıdır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin limon ihracatını durdurmasından dolayı limon üreticilerimiz gerçekten mağdur durumdadır.  İnşallah önümüz açılır, tesisler açılır, limon ihracaatı da yeniden başlar. Limon üreticisi kardeşlerimiz de böylece muvaffak olurlar diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti