Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TBMM milli egemenlikten uzaklaştı” – Kocatepe Gazetesi

“TBMM milli egemenlikten uzaklaştı” – Kocatepe Gazetesi
“TBMM milli egemenlikten uzaklaştı”

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Özel Oturumunda konuştu. Meclisin önemine değinen Uysal,  “Unutulmaması gereken; bu meclisin milletin egemenliğini tesis etmek gayretiyle kurulduğudur. Burası birilerine yeni yetkiler ihdas etme, birilerinin kudretini arttırma yeri değildir.” ifadelerini kullandı.
“GÜÇSÜZ BIRAKILDI”
Uysal, milli egemenlik, milli birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında, meclisin milli egemenlikten uzaklaştığı söyleyerek, “Acıdır ki 99. Yılında Yüce Meclisimiz güçsüz bırakılmış, milli egemenliğin simgesi olma vasfından uzaklaştırılmıştır.” şeklinde konuştu.
“ZAFERE GİDEN YOLDA MECLİS
ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİ”
Meclisin zafere giden yolda önemli bir yol aldığını belirten Uysal, “Bir asra yakın süredir milli egemenliğimizin sureti olmuş, Büyük Milletimizin büyük işler başarmış meclisinin kuruluşunun ve milli egemenliğin ebediyetini vurgularcasına geleceğe, çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın manevi mahiyetini bugünlerde daha çok anlıyoruz. Büyük Atatürk “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur.”  diyerek millet iradesinin abidesi kabul ettiğimiz Yüce Meclisimizin niteliğini de en veciz bir biçimde ifade etmiştir. Yüce Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında oynadığı rol ile gazilik sıfatına haiz olmuş, muhakkak ki zafere giden yolda tetikleyici bir vazife üstlenmiştir.” diye konuştu.