Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TCDD 164 yaşında

TCDD’nin 164’üncü kuruluş yıldönümü

TCDD’nin 164’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşan 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, TCDD’nin trenin sevilen değil, tercih edilen bir araç haline gelmesini sağladığını, kurumun sosyal ve kültürel hayata olan önemli katkılarını sürdüreceğini söyledi

 

TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri beraberindekilerle, TCDD’nin 164’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret etti. Sivri, ziyarette Vali Çiçek’e TCDD’nin 164 yıllık tarihini, 7. Bölge Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar da gerçekleştirilen faaliyet ve projeleri anlattı.
Öte yandan TCDD’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ali Çetinkaya Garı’nda 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürü Murat Durkan, Servis Müdürleri ve personelin katılımı ile kutlama töreni gerçekleştirildi.
“DEMİRYOLLARI ÖYKÜSÜ
1856’DA BAŞLADI”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören Bölge Müdürü Sivri’nin, TCDD’nin tarihsel serüveninde üstlendiği vizyon ve gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren konuşması ile devam etti. Demiryolları öyküsünün 23 Eylül 1856’da İzmir-Aydın hattında başladığını belirten Sivri, “Cumhuriyet ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’ndan milli sınırlar içerisinde kalan 4 bin kilometrelik demiryolu devir alınmıştır. Yabancı devletlerin elindeki hatlar millileştirilmiştir. Tren sevilen değil, tercih edilen bir araç haline gelmiştir. TCDD 164 yıldır sadece yolcuları bir yerden bir yere ulaştırmakla kalmamış, sosyal ve kültürel hayata önemli katkılar sağlamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ekonomik, sosyal ve kültürel sorumluluğumuzu devam ettiriyoruz.”dedi.
STK’LARLA İSTİŞARE YAPILDI
Törenin ardından; Demiryolu Sendikası, Dernek Başkanları ve Yönetimleri ile TCDD Sosyal Tesisleri Vagon Kafe ve Kır Bahçesinde bir araya gelen Bölge Müdürü Âdem Sivri, başkanlarla karşılıklı görüş alış verişinde bulunup, çalışanlarla ilgili istişareler yaptı. Sivri, demiryolları için birlik beraberlikle çalışmayı temenni ettiğini sözlerine ekledi.
>> Kocatepe Haber Merkezi