Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

TEBRİKLER

Koronavirus vaka sayıları karşılaştırma tablosuna göre Afyonkarahisar sayısal olarak en düşük on il arasında yer alıyor. Kurallara uyan vatandaşlarımıza, sayın Valimiz başta olmak üzere ilimiz değerli yöneticilerine teşekkür ederiz. Ancak gönülden tebrik etmemiz gereken birileri daha var. Ben de bu yazımı onlara atfediyor ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarını şahsım adına ayakta alkışlıyorum.
Evet, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi personelimiz pandemi sürecinin başından bu yana aralıksız bir şekilde ve insanüstü gayretle çalıştı. Yeri geldi onlarca servis ve yeni yoğun bakım ünitesi açıldı; şoförü, temizlikçisi, hasta bakıcısı, hemşiresi, doktoru vd. personeli ile koronavirüse karşı gece-gündüz mücadele edildi. Tabiri caizse, ilimizdeki diğer hastaneler taşın altına elini koyarken, Afyonkarahisar Devlet Hastanemiz gövdesini koydu. İşin önemli kısmını sırtladı. Zaten beklenen de, olması gereken de buydu. Bu sağlık alanında bir savaştı, savaştan kaçılmamalıydı ve kaçılmadı. Hiç duymadık ki; bu süreçte Devlet Hastanemiz bir vaka kabul etmesin, yerimiz yok desin, hizmette aksama oluşsun, aman bize de hastalık bulaşır mı diyerek geri durulsun. Bilakis; tüm gücüyle ve unsurlarıyla dimdik ayakta durdu Devlet Hastanesi, -ki işte bu durum takdire şayandır.
Dediğim gibi; Devlet Hastanemizde hizmet hiç aksamadı, kapılar vatandaşa hep açık tutuldu. Gelinen günde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi sağlık alanında hemşerilerimizin ana tercihi olduysa, işte bu nedenledir. Hak edene hak ettiğini vermek Hak’tır. Doğruları söyleyeceğiz. Amacımız başarılanı, olanı takdir etmektir. Başta kendileri olmak üzere, gıyaplarında ilimiz genelindeki tüm hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında hizmet veren fedakar sağlık personeline bir kez daha teşekkürlerimi arz ederim.
Yönetim şüphesiz bir sanattır. Afyonkarahisar bu işin yönetimini başarıyla gerçekleştirmiştir. İlimiz siyasilerinin fevkalade desteğiyle, Valiliğimiz üstün çaba ve koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Afyonkarahisar Devlet Hastanemiz Başhekimliği yönetiminde Covid-19’la başarı ile mücadele edilmiştir ve şu anda da edilmektedir. Bu mevcudiyet rehavete sürüklememeli, tedbirlerde gevşeme olmamalıdır. Devlet Hastanemiz örneğinde olduğu gibi, bu savaşta herkes elinden gelenin fazlasını yapmakla yükümlüdür. Yapana bir sözümüz zaten olamaz. Hemşerilerimizin, insanımızın derdiyle dertlenenlere, Milletine layıkıyla hizmet edebilenlere, her işinde Hakk rızasını gözetenlere ne mutlu… Kalben teşekkürler.
Yerli ve Milli koronavirüs aşımızı geliştiren “Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli” hoca (Erciyes Üniversitesi) geçenlerde bu aşının tüm haklarını Devletimize devretti. Basında pek yer bulmadı bu haber. Çok büyük bir fedakarlıktır yapılan. Aynı zamanda meslektaşım da olan Aykut hocamız kendisine yakışan şekilde davranmıştır. Şahsen tanışmamış olmakla birlikte, Devlet ve Millet sevdasının en yüksek seviyede tezahür ettiği bu davranışı için sayın hocamıza hepimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
Veteriner Hekimler sağlık alanında faaliyet göstermektedir. Biz insanlarda kullanılacak yerli ve Milli korona aşısını geliştiren Aykut hocamızın ve yine diğer yerli ve Milli korona aşılarını geliştiren çalışma gruplarındaki çoğu hocamızın Veteriner Hekim olması bunun en ana göstergesidir. Hayvanlardan insanlara bulaşan (zoonoz) hastalıklarla en temelde mücadele edenler Veteriner Hekimlerdir.
Hep dediğim gibi, Veteriner Hekimleri sahadan çekerseniz en geç 6 ay/1 sene içinde insanlık hastalıklardan başını alamaz hale gelecektir. Hayvan sağlığı, vektörel hastalıklar ve hayvansal gıda sağlığı Veteriner Hekimlerin kontrolündedir. Hayvanlardan insanlara bulaşan 100’lerce farklı hastalık göz önüne alındığında ve insanlarda gözlenen gıda kaynaklı hastalıkların büyük çoğunluğunun hayvansal kökenli olduğu düşünüldüğünde bu dediğimin ne kadar olası olduğu da görülecektir.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Maske, Mesafe, Temizlik kuralına ve doğal havalandırmaya dikkat edelim. Tedbiri elden bırakmayalım. Devletimiz bizler için önlem alırken, biz de lütfen tedbirsiz davranmayalım. Görüşmek dileğiyle..

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER