Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tecavüz Suçundan Cezaevinde Yatan Eski Futbolcu Dani Alves 1 Milyon Euro Kefaletle Serbest Kalıyor

Tecavüzden 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Dani Alves için mahkeme, 1 milyon Euro kefaletle salıverilmesini karara bağladı.

Tecavüzden 4,5 yıl hapis

Barselona’nın Messili, Neymarlı, Ardalı kadrosunda forma giyen yıldız isim Brezilyalı Dani Alves, henüz aktif olarak futbol hayatına devam ettiği ve evli olduğu sırada bir kadına tecavüz etti. 2020 yılında yaşanan olayda Barselona’da gece kulübünde eğlenen Alves, bir kadını zorla tuvalete götürüp tecavüz etti. Milyonlarca dolar servete sahip olan, Brezilya futbolunun en ünlü isimlerinden birinin böylesi bir olaya karışması o dönemin kara iz bırakan gündem maddeleri arasındaydı ve iddialar, suçlamalar derken eski futbolcunun hayatı kabusa döndü ve hapse atıldı.

 

Uzun yıllardır devam eden Alves’in tecavüz skandalına ilişkin hukuki süreçte yeni bir aşamaya girildi. Bu kapsamda tecavüz suçlamasıyla yargılanmasının ardından 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Alves için İspanya’da mahkeme, 1 milyon Euro kefaletle salıverilmesini karara bağladı.

1 YILI AŞKIN SÜREDİR HAPİSTE

 

2023 yılının Ocak ayından beri hapis yatan isim, söz konusu kefaleti ödemesi durumunda salıverilecek. Eski futbolcunun bu rakamı zorlanmadan ödemesi bekleniyor.

 

Şartlı tahliye koşulları İspanya’da yaşamını sürdürmesi, yurt dışına çıkış yapmaması için hem Brezilya hem de İspanyol pasaportlarını teslim etmesi gibi maddeleri içeriyor. Ayrıca mağdura yaklaşmasını engelleyen uzaklaştırma kararına uyacak ve her hafta mahkemenin huzuruna çıkacak.

 

Öte yandan tecavüz mağdurunun avukatı basına yaptığı açıklamada şartlı tahliye kararını ‘skandal’ ifadesiyle değerlendirdi.

TECAVÜZ OLAYININ DETAYLARINDA NELER VAR?

 

Tecavüz olayı bir gece kulübünde yaşanmış ve Alves, kadını VIP bölümündeki tuvalete götürerek tecavüz etmekle suçlanmıştı. Savunmasında ‘isteseydi gidebilirdi’ diyen Alves’e karşılık olarak kadının cinsel ilişkiye rızası olmadığı öne sürülmüş ve mahkemede de bunu kabul etmişti. Zira kurbanın ifadesi haricinde tecavüze uğradığına ilişkin başka kanıtlar da vardı.

 

Alves’in 3 arkadaşıyla birlikte eğlenmek için gittiği gece kulübünde bir kadını tutarak tuvalete götürdüğü ve yere yatırarak tecavüz ettiği kaydediliyor. Şiddete başvurduğu görgü tanıkları tarafından da doğrulanan eski futbolcunun kadının ayrılma çabalarına karşı yoğun şekilde şiddet kullandığı belirtiliyor. Eski futbolcu, dava sürecinde birçok kez ifadesini değiştirdi, ilk önce tanımadığını ve aralarında hiçbir şey olmadığını söyledi. Ardından ikimiz de eğleniyorduk diyerek rızaya dayalı ilişki yaşandığını öne sürdü.

 

Geçtiğimiz günlerde intihar ettiği yönünde bazı iddialar sosyal medyada ortaya çıkmış ve dalga dalga yayılmıştı, iddialar haber sayfalarına bile taşınmıştı, ancak bunun gerçek olmadığı kısa sürede anlaşılmıştı.

 

Defans mevkiinde oynayan Dani Alves, 400’ün üzerinde maça çıktığı Barselona’nın tanınmış isimlerinden biriydi, ancak tecavüz skandalı sonrası kulübün efsaneleri listesinden çıkarıldı. Ayrıca eşi tarafından boşandı.

 

Sevilla, Juventus ve Paris Saint-Germain gibi Avrupa futbolunun önemli kulüplerinde oynayan Alves, 126 kez Brezilya Milli Takımı’nın formasını giymişti.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti