Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEİAŞ, Afyonkarahisar’a 5 ana trafo merkezi yapacak

TEİAŞ, Afyonkarahisar’a 5 ana trafo merkezi yapacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Afyonkarahisar yönetimine yaptğı ziyarette şehrin enerji taleplerini değerlendirdiklerini söyledi. Tancan, “İl Başkanımız ve milletvekillerimiz 5 trafo merkezi talep etti. Biz de gereğini yapıyoruz” dedi

Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’in Afyonkarahisar’la ilgili talepleri ilettiği ziyareti hatırlatan Bakan Tancan, “Başkanımız ve milletvekillerimiz 5 trafo merkezi talep etti. Biz de gereğini yapıyoruz” dedi.
Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Tancan’a TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir eşlik etti. Ziyarete il yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve yönetimi katıldı.
“TALEPLERİMİZİ
TAKİP EDİYORLAR”
Ziyarette konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Afyonkarahisar ile ilgili bir talebimiz olduğunda Sayın Bakanımıza ulaşıyoruz. Kendilerine daha önce yaptığımız ziyaretlerde taleplerimiz de oldu. Sağ olsunlar hemen müdahil oldular. Taleplerimizi inceleyip takipçisi oldular. Halen daha o taleplerimiz üzerine çalışıyorlar.” dedi.
“İHTİYAÇLARI İLETMİŞLERDİ”
Bakan Yardımcısı Tancan da yaptığı konuşmada, “Sebebi ziyaretimiz; Sayın İl Başkanımız geçtiğimiz haftalarda bizleri milletvekillerimizle birlikte ziyaret ettiler. Elektrik konusundaki ihtiyaçlarını eksikleri iletiler. Özellikle TEİAŞ’ın bölgeye yapması gereken 5 trafo merkezi var. Bu trafo merkezleri ana trafo merkezi olarak geçiyor. Dağıtım şirketi trafo merkezinden enerjiyi alır ve evlerimizde iş yerlerimizde kadar dağıtımını yapar. Dolayısıyla ana yollar iyi ise sıkıntı da bu konuda azalmış olur.” dedi.
“TRAFO MERKEZLERİNİN İKİSİ İHALE EDİLMEK ÜZERE HAZIRLANDI, SÜRECİ
TAKİP EDİYORUZ”
Bakan Yardımcısı Tancan açıklamasında şu ifadelere kullandı:
“Sayın İl Başkanımız 5 tane trafo merkezini iletince Afyonkarahisar’da bu kadar trafoya ihtiyaç var mı diye sorguladık. Bu konuda takipçisi olacağımız sözünü verdim. Bu yüzden Isparta dönüşü sizi ziyaret edip durumu yerinde görmek istedik. Ankara’ya dönerken bu iyi bir vesile oldu. Afyonkarahisar uğrayalım, İl Başkanımızın taleplerini değerlendirelim dedik. Başkanımıza da bu konuda zaten sözümüz vardı. Şirketin genel faaliyetleri ile ilgili bir brifing aldık. Tabii bununla ilgili ana amacımız Afyonkarahisar’ın eksikleri idi. Afyonkarahisar’a yapılması gereken işler ile ilgili ihtiyaçlarla ilgili bu 5 trafo merkezine teknik olarak ne ihtiyaç var ise onları yerinde görmüş olduk. Gördüm ki bu taleplerin hiçbirisinde bir sıkıntı yok. Gerçekten bu trafo merkezlerinin 5’inin de yapılması gerekiyor. Kaliteli hizmet sunma adına bu trafo merkezlerinin ikisi ihale edilmek üzere hazırlandı. Kamulaştırması yapıldı, ihale ilanına çıkılacak. Diğerlerinin de trafo yerinin belirlenmesi ile alakalı bir süreci takip ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi