Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek ihtiyacımız siyasi istikrar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tek ihtiyacımız siyasi istikrar

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan AFSİAD’ın konuğu oldu. İş dünyasında ekonomik durumu
değerlendiren Babacan, ekonomi açısından siyasi istikrarın önemine defalarca vurgu yaptı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye ekonomisinin sağlıklı ilerleyebilmesi için ihtiyaç duyulan tek şeyin güven ve istikrar ortamının sürmesi olduğunu söyledi.
AFSİAD’ın düzenlediği “2023 hedeflerimiz ve Türkiye ekonomisi” başlıklı toplantıya katılmak üzere dün akşam Afyonkarahisar’a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afyonkarahisar iş dünyasına Türkiye ekonomisinin durumunu anlattı. Dünyada yaşanan ekonomik krizin dip noktasının aşılmasına rağmen 2008-2009 yıllarında tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin etkilerinin halen sürdüğünü belirten Babacan, “Dünya ekonomik sisteminde kırılgan bir tablo var. Ekonomide her şey siyasi istikrar temeli üzerine oturuyor” dedi. Siyasi istikrarın varlığı sırasında pek kıymetinin bilinmediğini anlatan Babacan, “Bu haliyle siyasi istikrar sağlık ve servet gibi. Varlığı sırasında kıymeti bilinemeyen bir şey. Siyasi istikrarımızın varlığında kıymetini bilmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye’nin siyasi istikrardan yoksun olduğu geçmiş yıllardan örnekler veren Babacan, “Tek ihtiyacımız güven ve istikrar ortamının korunması. Bu seçimler bu nedenle önem taşımaktadır. Bizim ekonomide rehavete kapılma gibi bir marjımız yok. Seçime giderken vaadlerde bulunmak kolay ama bunun sorumluluğunu sırtında taşıyan bizleriz. Türkiye’nin koalisyon hükümetleri dönemlerinde yaşadığı ekonomik tabloları yaşamaya tahammülü yok” dedi.
Hükümet olarak yapısal ve yargısal reformlara özel önem verdiklerini, bundan sonra da vereceklerini kaydeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan “Benim de damadı olduğum, eniştesi olduğum Afyonkarahisar siyasi istikrar ortamından kazançlı çıkan, ekonomisini çeşitlendirmeyi başarmış ender illerimizden birisidir” dedi.
AFSİAD’ın organizasyonunda dün akşam gerçekleştirilen ve saat 22.30’da sona eren toplantının detaylarıyla ilgili geniş bilgiyi gazeteniz Kocatepe’nin yarınki sayısında bulabilirsiniz.