Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKMER, 6 proje üretti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
TEKMER, 6 proje üretti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile kurulan ve ANS Kampusünde faaliyet gösteren TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) bünyesinde altı adet Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) ve endüstriyel uygulama projesi değerlendirildi

TEKMER bünyesinde Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Proje Değerlendirme Kurulu tarafından altı projenin değerlendirildiği toplantı, AKÜ Rektörlük Toplantı Salonunda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kurul Üyesi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Mahmut Güngör ve Eskişehir KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da katıldı.
500 BİN LİRAYA KADAR DESTEK
Proje başvurularında hem sayı hem de nitelik açısından eskiye oranla önemli ölçüde artış olduğunun belirtildiği toplantıda, AR-GE projeleri ile bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi için araştırma-geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerinin 500 bin TL’ye kadar yüzde 75 oranında desteklendiği ifade edildi.
Ayrıca proje başvurusunda bulunan işletmelerin projelerin içeriğine göre kira desteği, makine teçhizat desteği, personel gideri desteği, başlangıç sermayesi desteği ve danışmanlık desteği konularında da destek alabilecekleri belirtildi. (Kocatepe)