Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKNOFEST finalinde Afyon’u temsil ediyorlar

Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu

Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencileri danışman öğretmenleriyle doğa dostu inovasyon temelli “Hayata Yol Ver” adı verilen çok önemli bir proje taslağı hazırladı. Küçükkurt Ortaokulu Öğrencileri bu hafta içerisinde sözkonusu projeyle İstanbul’da yapılan “TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasına finalist olarak katıldı

 

“Hayata Yol Ver” adlı projenin, günümüz teknolojisinde doğa-insan ilişkisi doğrultusunda geleceğe yön vermek ve ufuk açmak gibi misyonu olduğu öğrenildi. Projeyle yaban hayatını korumak ve teknolojinin sürekliliğini devam ettirmek amaçlanıyor.
SÜRÜCÜ SAĞLIĞI VE
DOĞAL HAYAT KORUNACAK
Proje ayrıntılarında; Özellikle uluslararası ve şehirlerarası yollarda görülen yabani hayvanların trafik işleyişine etkilerini ve trafiğin yaban hayatına olumsuz etkilerini ortadan kaldırma hedefi dikkat çekiyor. Ultrasonik mesafe sensörleri (HC-SR-4) hareket sensörü (HC-SR501), yenil nesil motor sürücülerinin, android yazılımıyla gerçekleştirilen bluetooth kontrol araçları kullanarak yabani hayvanların yol, otoyollardan güvenli halde geçişleri sağlanacak. Böylece araç sürücüleri erken uyarı sistemi ile uyarılıp kişisel sağlıklarıyla birlikte doğal hayatın olağan akışını korumaları sağlanacak. Proje kapsamında, doğaya ve insana daha güvenli bir ortam hazırlanırken, karayolu yolculuklarında hemen herkesin şahit olup üzüldüğü yabani hayvan kayıplarını engellemek bu nedenle olan trafik kazalarının önüne geçebilmek hedefleniyor. Bunun için Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencilerinin yaptıkları portatif düzenekle konuya daha profesyonel ve işlevsel olarak bakacak olan kurumlara ufuk açtığı düşünülüyor.
FİNAL YARIŞMASI
BU HAFTA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ekip TEKNOFEST 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması kapsamında, detay raporu başarıyla tamamlayarak 21-26 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen yarışmada finalist olmaya hak kazandı. Öğrenciler yarışmanın önem ve içeriğine bakıldığında uluslararası boyutu olan bu yarışmada okullarının yanı sıra Afyonkarahisar’ı temsil etme görevini de üstlendi. Öğrenciler; Nisan Pazarkaya ve Ergün Eren Güven son derece zorlu olarak tanımlanan süreçte kendilerini destekleyen; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a, Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokuluokulu Müdürü İbrahim Diyar’a, Takım Danışmanı Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aktin Kılıç’a teşekkür etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti