Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TEKNOLOJİ

Teknoloji genel olarak yerinde ve zamanında kullanıldığında elbette ki çok faydalıdır.
İnsanoğlu ulaşmayı hayal dahi edemediği birçok bilgi ve deneyime kişisel ve toplumsal tatmin ve başarıya teknoloji sayesinde ulaşıyor.
Her nimetinden faydalanıyor olsak dahi kontrolsüz teknoloji kullanımı her şeyde olduğu gibi zaman ve değer kaybıdır. Çok kıymetli vakitlerimizi ne yazık ki bilgisayar ve telefonların başında geçiriyoruz. Hemen belirtmek isterim ki; bu teknolojileri üretenler, biz kullananlar kadar bu cihazların başında kesinlikle vakit öldürmüyorlar. Hatta özellikle uzak yaşamaya çalışıyorlar. Sıkça, telefon, tv değiştirerek teknoloji israfına sebep olan milletler arasında baş sıralardayız. Kazançlarımız gösteriş uğruna buharlaşıyor.
Sorun bilgiye ulaşmaksa kitap okuma alışkanlığı sosyal medya alışkanlığının yanında çok gerilerdedir. Gelecek nesillerimize de kitapla haşır neşir olmayarak kötü miras bırakmış oluyoruz.
Teknolojinin kontrolsüz kullanımı toplumun değer yargılarını aşağı çekmektedir. İkili ilişkilerde ve aile ilişkilerinde kopukluğa neden olmaktadır. İnsanlar arasındaki sıcak bağları zedelemektedir. Bazı cesaretsizler de insanın yüzüne söyleyemeyeceğini arkasından güya karşıdakine prestij kaybettireceğini düşünerek saldırı aracı olarak sosyal medyadan medet ummaktadır. Husumet tohumları ekilmektedir.
Hepsinden daha tehlikelisi körpecik beyinleri telefon ve bilgisayarın başında köreltmekteyiz. Çocuklarımızı tabletler ve telefonlar büyütmekte, eşlerimiz dizi başında vakit öldürmektedir. Aile fertleri birbirleriyle konuşamıyor. Ya da kaliteli vakit geçirilmiyor. Ev ve işyerlerimiz radyasyon yüklü. Günümüz hastalıklarının sebebi de bu. Elektronik dalgalar bizi düşündürmüyor. Unutkanlık, uykusuzluk, stres kıssası sağlıksızlık aldı başını gidiyor.
Mesele, kendimizi bu akım ve algıdan nasıl kurtaracağımızdır. Sanki temel sorun gerçek değerlerimize karşı sorumluluktan kaçıyor olmamızdır. Kolay yolu seçiyoruz.
Değerli dostlar; bu konu bizleri tembelleştiriyor ve gevşetiyor. Durumu düzeltemezsek korkarım gelecek nesillerimizi sağlıksız, gevşek ve hazırcı yaparız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER