Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teleferik projesinde büyük aşama kaydedildi

Teleferik projesinde büyük aşama kaydedildi
Teleferik projesinde büyük aşama kaydedildi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “İlk kurulumuz, teleferiğe sıcak bakmıyordu bize asansör yapın dediler. Hatırlarsanız geçen dönem gazeteye ilan verdim ‘gelin buraya asansör projesi yapın’ diye. İtalya’dan, İsviçre’den ve ülkemizden firmalar geldi. Baktık ki 60-65 milyon TL gider oluyor. Tabi böyle bir rakam vermek Afyon için lüks ve gereksiz. Kurula gittik ve maliyetle ilgili bu durumu illettik, bize hak verdiler. Bunun üzerine ‘bir de teleferik projesi yapın’ dediler. Bu projeyi de yaptık. Biz istiyoruz ki Kent Meydanımızdan teleferik istasyonu olsun ve oradan insanlar binip kaleye çıksınlar. Buna karşılık kurul diyor ki, “Erdal Akar Parkından buraya al” O yüzden kurulla anlaşamadık. Teleferik uzmanları bize şunu söylüyor; “dünyanın her yerinde eğer teleferik her an ulaşılabilen yerde değilse fazla rağbet görmüyor.” O yüzden meydandan bunu yaparsak bir defa binen, meydana geldikçe tekrar binmek ister. Ama Erdal Akar Parkı’na bir kere giden bir daha gitmeyebilir. O yüzden ısrarımız o yönde devam ediyor” dedi.
“GELECEK YIL İŞİ
BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Bu konuyla ilgili iki hafta önce Kültür Turizm Bakanlığı’nda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ile toplantı yapıldığını aktaran Başkan Çoban; “Genel Müdür Bey bu konuya sıcak baktığını ifade etti ve teleferik yapılsın diye uygun görüşü Eskişehir’e gönderecekler. Bu ay içerisinde kuruldan karar çıkartabilirsek. Nisan’da da ihale edersek gelecek yıl içerisinde bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışma da Meydan Projesi içerisine dahil olacak, ki zaten o yüzden meydan projesi bekliyor. Ancak bu çalışma çok basit değil, örneğin bazı direkler kalenin tam tepesinin yanında orada helikopterle çalışmalar yapılıyor. Afyon’da Discovery kanallarına konu olacak güzellikte bir teleferik yapacağız” dedi.
SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA
 ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sokak sağlıklaştırması projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından ilimize gönderilen kaynakla eski mahallelerimizin ihya olacağını söyledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“SARE HANIMA
 TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sokak Sağlıklaştırması konusunda, bir önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na özellikle teşekkür eden Başkan Çoban; “Sare Hanım; AK Parti kampı için ilimize geldiğinde yukarı mahalleri gezdi. Biz zaten geçen dönem tüm sokaklarımızın röleve ve restorasyon projelerini bitirmiştik. Sare Hanım hemen Başbakanımızı aradı ve Başbakanımız da Kültür ve Turizm Bakanına talimat verdi ve restorasyon için Özel İdaremiz adına 9,5 milyon lira gönderildi. Belediye, Valilik, Kültür Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Eskişehir’deki Rölöve Kurulu ihalesini yapacak ve yaklaşık 10 milyon lira para o bölgemize harcanacak. Bence eski mahallerimizin yüzde 70’i bu parayla ihya olur, geriye kalanını da biz yaparız inşallah” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Çimento Fabrikası 3 ay içinde taşınacak

 

ÇİMSA bünyesinde faaliyet gösteren çimento fabrikasının, Halımoru Köyü’nde yapılan modern fabrikasına üç ay içerisinde taşınacağını açıklayan Başkan Çoban, 165 milyon dolar tutarındaki bir yatırımın tamamlandığını söyledi

 

Kalkacak Çimento Fabrikası’nın bulunduğunu alana ise park yapacaklarını ifade eden Başkan Çoban; “Orada en az 40 bin metrekare çok büyük bir park planladık. Ben, mahallelerde küçük küçük parklar yapmak yerine tek merkezli daha büyük parklar yapmayı istiyorum” diye konuştu.
YÜNTAŞ MODERN
BİNAYA KAVUŞTU
Belediye’nin şirketi Yüntaş AŞ.’nin ise modern bir binaya kavuştuğunu söyleyen Başkan Çoban, bu ay içerisinde açılacağını söyledi. Başkan Çoban, YÜNTAŞ’ın son dört yıldır 700’den fazla işçi çalıştırmasıyla Afyon’da en çok SSK pirimi ödeyen şirket ödülünü aldığını ve bu yeni binayı hak ettiğini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen kurslar hakkında da bilgi veren Başkan Çoban; Afyon’da şu ana kadar 300 kişinin KOSGEB’den faydalanarak işyeri açtığını ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Köprü 1993 yılında planlanmış

 

Merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan isminin verildiği İzmir Yolu üzerindeki köprülü kavşak için yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Burhanettin Çoban; köprünün dünden- bugüne planlanmadığını, 1993 yılındaki imar planlarında olduğunu söyledi

 

O günkü imar planlarında bu köprünün genişliğinin 30 metre civarında olduğunu ancak şu anda sadece birinci etabının yapıldığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban;  ‘Zekiler Köprüsü” diye adlandırılan köprünün, yapılacağından, Meclis Üyesi Zeki Genelioğlu’nun haberinin dahi olmadığının kaydetti.
“GENELİOĞLU’NUN
HABERİ YOKTU”
Meclis Üyesinin hiçbir şekilde köprü talebinde bulunmadığı söyleyen Başkan Çoban; “Allah şahit ki o meclis üyemizin köprünün yapılacağından bile haberi yoktu.  Ne bana böyle bir talepte bulundular, ne de haberi vardı. 50 bin nüfus  olan bir bölgede onların etkisi ne olabilir ki?  Onların o bölgeye yapılacağı konutlarda diyelim ki bin kişi yaşayacak, ama 48 bin kişi bu köprüden faydalanacak. Afyonkarahisar Belediyesi; tarihinde ilk defa böyle bir köprülü kavşak yaptı. Bundan dolayı tebrik edileceği yerde acaba bundan ‘nasıl vururuz’ gibi bir algıya yaratılıyor” diye konuştu.
MALİYE KAVŞAĞI’NDAKİ
 YÜK KÖPRÜYE ALINDI
Başkan Çoban açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu köprü ne için yapıldı” deniyor. Bu köprü 1993 imar planlarında var. Hatta imar planlarında bu köprünün genişliği 30 metre civarında. Biz sadece ilk etabını yani tek girişini yaptık sadece 15 metresini tamamladık. Aslında bu köprünün gidiş geliş 30 metre genişliğinde olması gerekir. Bunu yapmakla Maliye Kavşağı’ndaki o yükün önemli bir bölümünü buraya aldık. Selçuklu Mahallesi çok ciddi yapılaşması olan bir mahallemiz. Bu köprümüz de bu civara çok büyük katkı sağlayacak. Bu köprü için ‘Zekiler Köprüsü’ diyorlar. Bana yüzlerce insan telefon açtı bu köprü için dua etti. O bölgeden okullara, mezarlığa, doğuya- batıya kim gidecekse herkes o köprüyü kullanıyor. Selçuklu Mahallemiz, Afyonumuzun en büyük mahallesi olacak. İlerde 50 bin nüfusa ulaşacak Selçuklu Mahallesi için köprü tek taraflı yetmeyecek ikinci tarafı da yapılacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Roman vatandaşlar konut sahibi olacak

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’da yaşayan Roman vatandaşları Toplu Konut İdaresi aracılığı ile konut sahibi yapacaklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın gayretleriyle bu konuda TOKİ ile görüşmelerin yapıldığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; uygun arsanın araştırıldığını ve Roman kardeşlerimize en az 100-150 tane konutun yaptırılacağı müjdesini verdi.
“UYGUN ARSA ARAŞTIRILIYOR”
Geçen dönem 300 adet TOKİ konut sözünün olmasına karşın 800 adet konut yaptırdıklarını ifade eden Başkan Çoban; “Benim hedefim TOKİ’den hiçbir zaman orta gelir üzerindeki insanları konut sahibi yapmak değil. Zaten onları müteahhitler yapıyor. Benim hedefim alt gelir gurubunu konut sahibi yapmak. Şimdiye kadar dönemimizde 400’e yakın bu şekilde 2+1 konutlar yaptırdık. 3+1 ile birlikte 800’ü aşkın aileyi ev sahibi yaptık. Milletvekilimiz Ali Özkaya Bey, özel gayretleriyle TOKİ ile Roman kardeşlerimiz içinde görüşmelerini yaptı, bizi telefonla aradı. Uygun arsa araştırılıyor, onlara da en az 100-150 tane konut yaptırılacak” dedi.
“YATIRIM HARCAMALARIMIZ
50 MİLYONUN ALTINDA OLMADI”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım harcamaları konusunda da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; son 7,5 yılda yatırım harcamalarında ciddi rakamlara ulaştıklarını söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2008 yılında 52 milyon lira gelirden 250 milyon liralık bir gelire ulaştığını aktaran Başkan Çoban; bir belediyenin yatırım harcamalarından ne kadar çalışıp ve çalışmadığının çok rahat görebileceğini söyledi. Başkan Çoban; “Geçen yıl 185 milyon lira gerçekleşen bir gelire ulaştık. 52 milyondan 185 milyon liraya ulaşan bir gelirimiz var. Bu da yaklaşık 3, 5 katı bir rakamdır. Gider bütçemiz ise 2008 yılında 55 milyon lira iken 2015’de 160 milyon lira olmuş. Bizde en önemli şey yatırım harcamalarıdır. Belediye personel gideri, araçlarına aldığı yakıt gideri, topladığı çöp, kültür sanat faaliyetleri vb. giderler yatırıma girmez. Yatırıma yaptığı yol, kaldırım, üst yapı, park bahçe girer. 2008 yılında 17 milyon lira geliri olan belediyemiz ki; bu 17 milyonu ayırmak gerekir, 5,5 milyon lirası İller Bankasından alınan borç, diğer 5,5 milyon lirası da Özel Halk Otobüsü Firması Turex’den 10 yıllık peşin alınan kira bedelidir. Bunları çıkardığımız zaman 7 milyon lira civarında bir rakam yatırım ortaya çıkıyor. 2008 yılı belediye gelirini 17 Milyon lira kabul edersek bizim dönemimizde ortalama yatırım harcamalarımız bugüne kadar hiç 50 milyon liranın altında olmadı. Bu sene de 70 milyon lirayı bulmayı hedefliyoruz” dedi.
“İLLER BANKASI’NA
18 MİLYON BORCUMUZ KALDI”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin geçmiş dönemlerden olan İller Bankasına olan borcunu da açıklayan Başkan Çoban; 1 Eylül itibariyle 18 milyon lira borcunun kaldığını ve bu borcu 2018 yılı sonuna doğru tamamen kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Çoban şöyle devam etti; “2009 yılında göreve geldiğimde geçmiş dönemlerden 46,5 milyon lirası İller Bankası’na 2 milyon lirası piyasaya olmak üzere 48,5 milyon lira civarında belediyenin borcu vardı. 7,5 yıldır ödüyoruz. 1 Eylül itibariyle İller Bankası’na 18 milyon lira civarında borcumuz kaldı. 48 milyon lira borçtan 7,5 yılda 30 milyon lira borç ödemedik. 7,5 yıldır 50 milyon lira borç ödedik. 20 milyon liralık kısmı faizlere gittiği için borcumuz sadece 18 milyon liradır. 2018 yılı sonuna doğru İller Bankası’na geçmiş dönemlerden kalan borcumuz da kalmayacak.
“EN ÇOK SATIŞ BARUT DÖNEMİNDE YAPILMIŞ”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerek parsel sayısı bakımından gerekse belediyenin sahip olduğu gayrimenkullerin satış oranı bakımından en az satışın yapıldığı dönemi yaşadığını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “Gayrimenkul satışı bizde yaptık. Bunun yanında Belediye’ye birçok gayrimenkul kazandırdık. Mesela hiçbir tane konağımız yokken, bugün 6 tane konağımız oldu. 10 binlerce metrekare vatandaşın elinde bulunan yeşil alan, yol gibi benzeri yerleri biz satın aldık. Satmadık mı, elbette sattık. Ancak en çok satış Hayrettin Barut Bey döneminde yapılmış. 880 bağımsız bölüm satılmış. Bunlardan 1. Şehir Çarşısı sadece 1 parça görünüyor. Bugünkü rakamlarla değeri bizim tüm sattığımız arsalarla eş değerdir. Veya Abdullah Bey’in sattığı tüm arsalarla sadece Şehir Çarşısı bana göre eş değerdir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)