Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Teleferik yeniden değerlendirilmeli, çok sayıda otopark lazım”

“Teleferik yeniden değerlendirilmeli, çok sayıda otopark lazım”

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, yapılmayan teleferik ihalesinin konun yeniden değerlendirilmesi için fırsat olduğunu söyledi. Arslan, büyük tek bir otoparktan ziyade şehir genelinde yaygın bir çok otoparka ihtiyaç duyulduğunu açıkladı

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide düzenlendiği basın toplantısında çeşitli konuları değerlendirdi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“İKTİDAR UYARILARI DİKKATE ALMADI”
Gelinen durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Müslüman’ın Müslüman’la savaşını durdurduk, ifadesinin önem taşıdığını kaydeden Arslan, “Aslında SP olarak, Suriye meselesi ortaya çıktığı zaman biz bu günlere geleceğini, az çok gördük. Yapmayın, etmeyin dedik. Şimdi Moskova’da diyorlar ki; hiç olmazsa Müslüman Müslüman’ı öldürmeyecek. Keşke bunu 10 sen önce söyleyebilseydiniz. Bir kere daha ifade edelim ki, şuan Ortadoğu, daha önce planlanan ve son yıllarda tatbikatına başlanan bir proje ile karşı karşıya. Irak’la başladılar. O zaman Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamız da uyardı. SP olarak, biz de uyarmaya devam ettik. Büyük Ortadoğu Projesi bu bölgedeki bütün ülkeleri tehdit eden bir projedir. Irak bölündü. Şimdi sıra Türkiye’nin de bölünmesine geldi. Bunu bugünkü iktidar da söylüyor, söylemesi güzel. Ancak uyarıları dikkate almadığınız için bu hale gelindi. Bundan 10-15 yıl önce sana o zaman ne söylenmiş, sen neden karşı çıkmışsın? Amerika’nın oyununa gelmişsin, yaptığın işi doğru zannetmişsin. Şimdi diyorsun ki; Suriye’yi düzene sokamazsak sıra bizde. Günaydın.” diye konuştu.
“TÜRKİYE, İRAN, RUSYA VE
SURİYE BİR ARAYA GELMELİ”
Suriye için çözüm önerilerini tekrarlayan Arslan, “Burada bir güvenli bölgeye ihtiyaç var. Burada mutlaka ateşkes sağlanmalı ve bölge mutlaka silahsızlandırılmalı. Bu konuda ittifak edilmiş gibi görünüyor. Ama bunu tek başına hiç kimse yapamaz. Burası ne doğrudan doğruya Suriye rejimine terk edilebilir. Ne Rusya, ne de Türkiye’ye verilebilir. Herkesin kendine göre endişeleri var. Bundan dolayı ısrarla tekrar tekrar söyledik, buna Türkiye de, Rusya da, İran da, Suriye rejimi de, katkı sağlamalı. Ateşkesin kalıcı hale gelmesini sağlamalıdır.” şeklinde konuştu.
“SİYASİ GERGİNLİK AZALTILMALI”
Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu bölgenin ateş çemberinden geçtiğini kaydeden Arslan şöyle konuştu: “Sıkıntılar azalacak diye ümit ediyoruz ama bir taraftan bu ümidimizi pekiştirecek bazı adımlar atılıyor bir taraftan da endişelerimiz artarak devam ediyor. İktidar sanki bazı noktalarda gerçeği görmüş gibi bir tavır içine giriyor. Bazen de yangına körükle gidiyor. Adeta muhalefetin sesini kesmeye çalışıyor. Adaletten uzak, hukuksuz davranışlar sergileye biliyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın en çok olduğu zamanlarda, siyasilerin ortamı gerginleştirmesi bizim endişelerimizi artırıyor. Herkesin üslubuna dikkat etmesi gerekir. Hakaretten ve karşı tarafı aşağılayıcı söz ve imalardan herkesin uzak durmalıdır.”
“TELEFERİĞİ GÖZDEN
GEÇİRECEK FIRSAT DOĞDU”
Geçtiğimiz hafta yapılmayan teleferik ihalesinin bu konuyu değerlendirmek açısından fırsat olacağını belirten Arslan şunları söyledi: “Basından takip ettiğimiz kadarıyla ihaleye girecek üç firma, ihaleye gelmemiş. Onlar mı gelmedi, ihaleyi yapacak makam mı iptal etti bilemiyoruz. Ancak bu durumun hayırlı olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizin bu konuyu tekrar düşünmesi için bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Teleferik mi yapacaksınız? Yapın. Yap-işlet-devret modeli ile mi yaptıracaksınız? Yaptırın. Bunlara itirazımız yok. Ancak müşteri garantili yaptırmayın. Yıllık 140 bin müşteri garantisi verilemez, vermeyin. Yapan firma 15 yıl değil, 25 yıl işletsin. Ama müşteri garantisi olmasın. Biz konuyu ilk günden itibaren dile getirmiş ve bunun yanlış olduğunu defalarca söyledik. Bizden sonra diğer partiler de bu yanlış, tekrar gözden geçirelim demeye başladılar. Aslında en baştan itiraz etmeleri gerekirdi. Oylamada hayır demeleri gerekirdi. Geçte olsa bir hatanın düzeltilmesi güzel bir durumdur. Ümit ederiz ki konu bir daha müzakere edilir.”
“OTOPARK ÜCRETLERİ CAZİP OLMALI”
Eski Bağ-Kur binasının otopark yapım kararını da değerlendiren Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Bizim kanaatimiz odur ki, ihtiyacımız olan şey büyük otoparklar değil, çok otoparklardır. Yani 200-300 araçlık iki-üç tane otopark değil, 50 araçlık 10 tane 20 tane otoparka ihtiyacımız var. Çünkü insanlar araçlarından indikten sonra yürümek istemiyor. Bunun için insanların en az yürütecek şekilde otoparklar yapmamız gerekir. Ayrıca otoparklardaki ücretlerde cazip olmalı. Yol kenarındaki otoparkların yarısı kadar, belki daha da düşük olmalı ki özellikle esnaf buraları tercih etsin. Yapılması düşünülen otopark, bu hususlar göz önüne alınarak yapılmalıdır. Belki aşağıya iki katlı bir otopark, üstü ticari daireler şeklinde planlanması daha uygun kanaatindeyiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi