Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

TEMMUZ AYI

Temmuz Jüliyen ve Gregoryan Takvimlerine göre 31 gün çeker ve yılın 7. Ayını oluşturur. Kuzey yarımkürede yaz mevsiminin 2. Ayı olan Temmuz, Güney Yarımkürede kış mevsiminin 2. Ayıdır. Aynı zamanda güney yarımkürenin en soğuk ayıdır.
Temmuz ayı Türkiye’nin yakın tarihi bakımından sıkıntılı olaylarla doludur.
1- 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinin ateşe verilmesi sonucu çıkan yangında içinde yazar ve sanatçıların bulunduğu 34 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
2- Kıbrıs 1878 yılında güya geçici olarak İngiltere’nin yönetimine verildiğinden beri bizim için büyük sıkıntılar oluşturmuştur.
15 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’ta “Rum Milli Muhafız Güçleri” komutanı bir çeteci olan Nikos Sampson tarafından, Yunanistan cunta hükümetinin desteğiyle Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios’a karşı bir darbe yaparak, adada bir “Yunan Cumhuriyeti” kurduklarını ilan eder.
Kendisi EOKA-B örgütünün lideridir.
Bu darbeyi Türkiye ve Dünya, Afyon ve Denizli gezisine çıkan, haşhaş yasağını kaldıran Başbakan Ecevit’in ağzından Afyon konuşmasında duymuştur. Bu gelişmeler üzerine gezisini keserek Ankara’ya dönen başbakan aynı akşam Milli Güvenlik Kurulunu toplayarak Müdahale kararı alınır. Bu karar o gün gizli tutulur.
Hükümet zaman kazanmak ve garantör ülke olan İngiltere’ye giderek görüşmeler yapar ve sonuç alamaz. Sonunda 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı başlar. Temmuz ayından 3 gün daha sonra Ağustos ayında 3 gün olmak üzere yapılan harekatta Kıbrıs Türklerinin canları ve hakları kurtulur. Bu harekat bize çok pahalıya mal olsa da bugünkü Kuzey Kıbrıs’ın konumu ve enerji konusunda çok önemli bir yere sahip olduğumuz kesindir. Biz Barış harekatları sayesinde Akdeniz’de gerek askeri, gerek ekonomik alanlar olarak önemli bölgelere sahip oluyoruz.
3- Yine 15 Temmuz 2016 hain feto darbesiyle yurdumuz uçurumun kenarından dönmüştür. Bu darbelerden pek ders almamışa benziyoruz. Laiklik kurallarına uyulmadıkça feto yerine başka tarikatlar gelebilir. Başımız beladan kurtulmaz.
Çocuklarımızın geleceği için çok dikkatli olmalıyız.
Temmuz ayı yurdumuzun ürünleri ve iklimi ile en güzel aylarından biridir. İç ve dış turizmin yoğun olduğu bir aydır. Doğanın dengesini bozduğumuz zaman dünya ve yurdumuz seller, depremler, yangınlarla boğuşuyor. Cennet gibi ülkemizde cehennem hayatı yaşıyoruz. Doğa insansız yaşayabilir ama insan doğasız yaşayamaz.
Temmuz ayının benim için bir özelliği de Temmuz doğumlu olmamdır. Güzel bir Temmuz ayı geçirmeniz dileğiyle.
Bende Tarçın sende Ihlamur kokusu
Çiçekler ağaçlarda kalsın uçurtmalar gökte.
Temmuz Ağustos birbirine sokulsun
Ne olur bu hep böyle olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER