Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal fuarları Afyon’da yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Termal fuarları Afyon’da yapılmalı – Kocatepe Gazetesi
Termal fuarları Afyon'da yapılmalı

Afyonkarahisar’ın ‘Termal Başkent’ olduğunu ancak termal fuarların İstanbul’da bir otelin bodrum katında yapıldığını ifade eden ATTİD Başkanı Acar, bu etkinliğin Afyonkarahisar’da yapılması gerektiğini bildirdi

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, Afyonkarahisar’da ‘Termal Turizm Termal Haftası’ düzenlenerek bu hafta içerisinde otellerin yüzde 50 indirimli olarak gelenlere hizmet vermeye hazırlandığını bildirdi. Bu konuda dernek olarak bir çalışma başlattıklarını, otellerin en ölü zamanlarında bu etkinliği gerçekleştireceklerini belirten Ali Acar, bu hafta içerisinde aynı zamanda bir ‘Termal Fuar’ düzenlemeyi düşündüklerini bildirdi. Acar, “Afyon termallerinin zaten bir bilinirliği var. Bu bilinirliğin artması ve yurt dışındaki insanların da bu etkinlik sayesinde kente gelmesi ve otellerde kalması sağlanacaktır.” dedi. Afyonkarahisar’ın ‘Termal Başkent’ olduğunu ancak termal fuarların İstanbul’da bir otelin bodrum katında yapıldığını ifade eden Acar, bu etkinliğin illerinde yapılması gerektiğini dile getirdi. Planlanan afta boyunca yüzde 50 indirim yapılacağından yüz bin insanın kente gelmesinin beklendiğini ifade eden Acar, “Bunlardan 20 bini bile geri dönmüş olsa her yıl bu kadar geri dönüşüm sağlanmış olacaktır. Hem bilinirliği arttırmak hem de, Afyonkarahisar termallerinin kalitesinin yurt dışında duyulmasına vesile olacaktır. Aynı zamanda düzenlediğimiz fuarda sadece termalciler değil, termal sağlıkçıları, medikalciler, fizik tedavi kısımları da katılacaktır. Hem sosyal bir etkinlik olacak hem de yüzde 50 indirimle bir hafta boyunca binlerce insan Afyonkarahisar’a gelip gidecek. İnsanlar gelip yaşayacaklar, görecekler.” diye konuştu.
Kentin marka şehir haline gelmesiyle zaten otellerin dolacağını ifade eden Acar, termalciler, mermerciler, çarşı esnafı, kamu kurumlarında oluşan 3-5 milyonluk bir havuzla, Afyonkarahisar’ın tanıtımının yapılması gerektiğini anlattı. (Kocatepe)