Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal otellerde konaklayan turist sayısı yüzde 15 arttı

Termal otellerde konaklayan turist sayısı yüzde 15 arttı
Termal otellerde konaklayan turist sayısı yüzde 15 arttı

Afyonkarahisar’da, 2010 yılında bir önceki yıla göre termal otellerde konaklayan yabancı ve yerli turist sayısı yaklaşık yüzde 15 arttı.

İldeki bakanlık belgeli tesislerde, 2009 yılında 207 bin 19 yerli ve yabancı turist konaklarken, 2010’da bu rakam 240 bin 179’a yükseldi. Yılın 365 günü şifa dağıtıyor
Türkiye’de termal tesislerdeki yatak kapasitesinin yüzde 33’ünü elinde bulunduran Afyonkarahisar, termal turizmde her geçen gün yükseliş ivmesini sürdürüyor. Termal turizm yatırımlarının hızla arttığı ilde, termal tesislerde konaklayan turist sayısı da her geçen gün artıyor. Yılın 365 günü yerli ve yabancı ziyaretçilere şifa dağıtan termal tesislerde doluluk oranı özellikle bayram, yarıyıl talili ve yılbaşı günlerinde yüzde 100’ü buluyor. Afyonkarahisar’daki termal tesisler, 10 binin üzerindeki yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. İldeki tesisler, romatizma, eklem bozuklukları, çocuk felci, çeşitli solunum yolları ve kalp hastalıkları, obezite, nevrotik bozukluklar, diyabet, kısırlık, damar sertliği, çeşitli sinir sistemi hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi sağlık sorunlarının tedavisi sürecinde tercih ediliyor. Şehirdeki 5 yıldızlı termal otellerde SPA ile fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi de bulunuyor.
Termal otellere ilgi artıyor
İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş, 2009 yılı ile kıyaslandığında, 2010 yılı içerisinde termal otelde konaklayanların sayısında yüzde 15 oranında bir artış olduğunu söyledi. Bu artışın, Afyonkarahisar için sevindirici olduğuna değinen Orhan Kuş, yükseliş ivmesinin 2011 ve takip eden yıllarda da devam edeceğine inandığını belirtti.
Havalanın açılması ile birlikte yurt dışından gelen turist sayısının 10 misline yakın katlanacağını dile getiren Kuş, termal turizmin önünün açık olduğunu ifade etti. Havaalanının hizmete girmesiyle birlikte yurt dışından gelen turist sayısının yüzde 50 artacağına inandığını dile getiren Kuş, önceki yıllara göre 2010 yılında termal otellerde konaklayanların sayısında artış olmasının, Afyonkarahisar ve ülke ekonomisi için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.
Oteller Avrupa standartlarında
Bu artışın, Afyonkarahisar’ın termal turizminin merkezi olduğunun göstergesi olduğunu aktaran Kuş, bu yüzden 15 artışın önemli bir rakam olduğunu bildirdi. Termal otellerin hizmet kalitesi ve fiziki yapısının Avrupa standartlarında olmasının Afyonkarahisar’ı tercih edilen şehir haline getirdiğini aktaran Kuş, termalde Afyonkarahisar’ın iyi bir pazar olmasının da yeni yatırımcıları buraya çektiğini kaydetti.
İl merkezinde 4 ve Sandıklı ilçesinde 1 tane olmak üzere 5 yıldızlı 5 termal otelin yabancı ve yerli turistlere en iyi hizmeti sunduğunu belirten Kuş, şunları ifade etti: “Avrupa ülkelerinde yaklaşık 3,5 milyon Türk yaşıyor. Havaalanı açıldıktan sonra bu Türk vatandaşlarımızın yüzde 10’u ilimizi tercih etse bu oteller yetersiz kalır. O zaman Afyonkarahisar turist sayısında Antalya’yı geçer. Çünkü Antalya’ya sadece yazın turist geliyor. Ama biz yılın 12 ayı yabancı ve yerli turistlere hizmet veriyoruz. İlimizde mevcut otellerin dışında yapımı devam eden oteller ve inşaatına başlanacak oteller var. İnşallah yapımı devam edenler kısa sürede hizmete açılacak. Temeli atılacak otellerin de kısa sürede bitirileceğine inanıyoruz. Havaalanı açıldıktan ve yeni tesislerimiz hizmete girdikten sonra ilimiz tam anlamıyla bir cazibe merkezi olacaktır.” (Cihan)