Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal su kullanırken dikkat

Gazlıgöl’deki özel bir sitede

Gazlıgöl’deki özel bir sitede meydana gelen vefat ve zehirlenme olayları üzüntüyle
karşılanırken, yetkililer vatandaşları termal su kullanımı konusunda uyarıyor

 

Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl bölgesinde bulunan özel bir sitede meydana gelen vefat olayı büyük üzüntü yarattı.
VEFAT VE ZEHİRLENMELER TERMAL SUDAN MI?
ÖzSefa Termal Tesisleri içerisindeki bir villada banyo almak isteyen yaşlı bir kadınhemşehrimiz havuzda vefat etti. Annesiyle birlikte havuzda bulunan kızı ise hastaneye kaldırıldı. Aynı sitenin bir başka villasında bulunan başka bir aileden 2 kişi de aynı şekilde hastanelik oldu. Vefat eden hemşehrimizin cenazesi cumartesi günü toprağa verildi. Aynı termal siteden hastanelik olan 3 hemşehrimizin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Vefat ve zehirlenme olaylarının termal sitede kullanılan jeotermal sudan kaynaklandığı şüphesi araştırılıyor.
NUMUNELER
İNCELENİYOR
Edinilen bilgiye göre vefat olayının meydana geldiği havuzdaki sudan ve sitenin diğer villalarından numune su alınarak incelemeye gönderildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından vefat eden hemşehrimizin otopsisi yaptırıldı. Otopsi sonuçları ve su numunelerinden alınan incelemelerin sonucuna göre olay sonuca bağlanacak. Vefat olayının zehirlenme nedeniyle mi yoksa kalp krizi, tansiyon gibi başka bir nedenle mi yaşandığı, görülecek mahkeme ile karara bağlanacak.
TERMAL SU KULLANIRKEN DİKKAT
Gazlıgöl bölgesindeki termal siteler ile özel turizm tesislerinin jeotermal su dağılımını AFGAZJET isimli şirket gerçekleştiriyor. AFGAZJET’in % 50 hissesini AFJET A.Ş. bünyesinde bulundururken geri kalan hisseleri de Gazlıgöl Belediyesi ile Yaylabağı Beldesi’nde bulunuyor. AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk Gazlıgöl’de yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şu bilgileri aktardı:
“AFGAZJET’ten ve AFGAJET’in kuyularından kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyoruz. Elbette kesin sonuç yapılan araştırmalar sonrası belli olacak. Olay Cuma günü saat 16.20 sıralarında meydana gelmiş. Aynı gün saat 13.30 ile 15.50 arasında AFGAZJET’in suları kesik zaten. Bizim su vermediğimiz bir zaman içerisinde başka kuyudan su kullanılmışsa bunu bilemiyoruz. Bu da incelemeler sonucu tespit edilecektir. Biz hem AFJET olarak hem de AFGAZJET olarak tüm kuyularımızdan aldığımız suları önce havuzlarda dinlendiriyor, gerekli işlemleri yaptıktan sonra sisteme ve tesisleri veriyoruz. Jeotermal su kaynaklarında bir çok gaz oluştuğu bilinmektedir. Eğer sıcak su gerekli dinlenme yapılmadan, ortam havalandırması sağlanmadan kullanılırsa çeşitli sıkıntılar olabilir. Metan gazından bahsediliyor ama metan gazı öldürücü özelliği olan bir gaz değildir. Patlayıcı, yanıcı bir gazdır. Buna rağmen tüm kullanıcılar jeotermal suyu kullanırken gerekli dinlendirme ve havalandırma şartlarını yerine getirmelidir. AFGAZJET geçmişte, bölgedeki 60’a yakın kuyudan sağlanan suları kontrol altına almıştır. Bugün 6-7 kuyudan bölgedeki 25 site ve tesise su verilmektedir. 25 tesisten sadece bir sitede böyle bir olay yaşanmış. O sitenin kendisine ait kuyusu da var. Bizim su vermediğimiz zaman arasında bu kuyudan gerekli dinlendirme, havalandırma şartları sağlanmadan su kullanılmışsa onu bilemiyoruz. Bu da soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti