Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal Turizm Çalıştayı düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Odalar ve Borsalar
Termal Turizm Çalıştayı düzenlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği işbirliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi çerçevesinde Türkiye-AB Gümrük Birliği Fırsat ve Zorlukları ve Termal Turizm Uygulamalarının Türkiye ve AB’de Karşılaştırılması Çalıştayı düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) hizmet binasında düzenlenen Çalıştay’a ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Müdür Yardımcısı Belgin Kılıç, İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji Geliştirme Müdürü Muhammet Gökhan Kilit, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Baytok, TOBB AB Proje Uzmanı Burcu Atılgan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey katıldı.
“5 MİLYON AVRO’LUK DESTEK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi, geçen yılın Eylül ayında, benim de katıldığım toplantı ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları’nın işbirliğinde, toplam tutarı 5 milyon Avro olan 100’ün üzerinde proje hayata geçecek. Projeler sayesinde Oda-Borsa Camiası, bir taraftan kendi üyelerine verdikleri hizmetin kalitesini daha artıracak, diğer taraftan Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin ilerlemesinde de rol alacak.” dedi.
Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sayın Hisarcıklıoğlu, her adımını Türkiye’nin gelişimi, büyümesi, dünyada daha güçlü hale gelmesi için atmaktadır. Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi çerçevesinde ülke genelinde çalıştayların yapılacağını belirtmesi üzerine Sayın Hisarcıklıoğlu’na bir çalıştayın da Afyonkarahisar’da yapılması talebimizi arz ettik. Bizi kırmadı, O’nun sayesinde bugün (dün) bu çalıştayı düzenliyoruz. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim.”
“KOBİ HASTANESİ PROJESİ HAZIRLANDI”
Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi çerçevesinde “KOBİ Hastanesi Projesi” hazırladıklarını kaydeden Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi çerçevesinde KOBİ Hastanesi adını taşıyan bir proje hazırladık. 2018 yılında başlattığımız ATSO KOBİ Akademisi projemizin devamı niteliğindeki KOBİ Hastanesi Projesi’nde KOBİ’lere ön danışmanlık yapacak, hastalıklarını tespit edecek ve buna yönelik eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. 148 Bin Avroluk Projemiz’de yabancı ortaklarımız olarak Romanya’dan Sibiu Ticaret ve Ziraat Odası, Litvanya’dan Siauliai Ticaret ve Sanayi Odası, Bulgaristan’dan Varna Ticaret ve Sanayi Odası’nı, yerel ortaklarımız olarak Afyonkarahisar Ticaret Borsası ile Kardeş Odalarımız’dan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı belirledik.” şeklinde konuştu.
“TERMAL ŞEHİR PROJESİ, AFYON’UN İSMİNİ DUYURACAK”
Afyonkarahisar’da önemli bir projenin de altyapısının hazırlandığını aktaran Serteser, “İlimizde, termal turizm ile ilgili büyük bir projenin de altyapısı oluşturulmaktadır. Çalıştayı yaptığımız hizmet binamızın hemen karşısında, 700 bin metrekarelik büyük alana yayılacak olan Termal Şehir Projesi de sağlık hizmetleri ile termal turizmi birleştirecek, Afyonkarahisar’ın ismini Avrupa’da duyuracaktır. Termal Şehir Projesi’nin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Ali Özkaya ve Sayın İbrahim Yurdunuseven’e, Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a, Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çalıştay’da Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Müdür Yardımcısı Belgin Kılıç, İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji Geliştirme Müdürü Muhammet Gökhan Kilit, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Baytok ve TOBB AB Proje Uzmanı Burcu Atılgan sunum yaptı. Sunumların ardından soru-cevap kısmına geçildi.