Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terörle mücadelede 21 öneri – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler
Terörle mücadelede 21 öneri

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, hükümetin terörle mücadelesini desteklediklerini, ancak bazı eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini söyledi. Kumartaşlı, “Terör örgütünün belini kıran bu mücadelenin sonuna kadar devam ettirilmesini istiyoruz. Ancak gördüğümüz eksikliklerin düzeltilmesi hâlinde bu mücadelenin kesin olarak sonuç alacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle 21 maddelik önerimizi Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na ilettik. Terörle mücadelede, terör nedeniyle gazi olan, ailesinden şehitler veren bizlerin taleplerinin dikkate alınmasını arz ediyoruz” dedi.
ÇARPICI TALEPLER VAR
Kumartaşlı’nın gündeme getirdiği öneriler şöyle:
-Silahlı Kuvvetler ve emniyet mensuplarının bölücü örgütle mücadele ederken işlediği kişisel suçların yargı dokunulmazlığına kavuşturulmalı. Bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları tarafından yargıya intikal ettirilen bu tür davalarda devlet, mağdur güvenlik görevlilerine hukuki yardımda bulunmalı.
-3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile örgüt propagandası suç olmaktan çıkarılmış olup, özellikle örgüt ve örgüt lideri bölücübaşının fotoğraf, afiş gibi örgütsel dokümanlarının taşınması, basın yayın organlarında haber yapılması gibi eylemler suç kapsamına alınmalı.
-Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle özellikle kitlesel eylem yapan, toplu katliam yapan, güvenlik kuvvetlerine silahlı eylem yapan ve ölümle sonuçlanan eylemleri gerçekleştiren terör örgütü mensuplarına idam cezası verilmesi tekrar yasalara girmeli.
-Bölgede görev yapan tüm kamu personelinin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmalı, örgüt mensubu ve sempatizanı olanların ilişkileri derhal kesilmeli.
-Üniversitelerde yuvalanan bölücü örgüt mensubu öğrenci ve öğretim üyeleri üniversitelerden uzaklaştırılmalı.
-Terör örgütü üyelikte bulunan öğrenci ve öğretim üyeleri hiç bir zaman af kapsamına alınmadan bu okullardan uzaklaştırılmalı.
-Bölgede ve bazı illerde bölücü örgütün siyasi uzantıları tarafından belediyeler aracılığı ile kamu hizmeti gerçekleştirilmekte. Bu hizmetlerin kötüye kullanımının önüne geçilmeli.
-Gerekirse bu belediyelere el konularak devlete yakın kişilerin doğrudan atanarak kamu hizmetler gördürülmeli, geçici köy korucuları ve bölgedeki güvenilir kişilerin bu görevlere atanarak görevlendirilmeli.
-Birinci derecede yakını terör örgütüne katılanlara verilen tüm sosyal haklar iptal edilmeli.
-Terör eylemine katılan kişilerin tüm mal varlıklarına el konulmalı.
-Teröre destek veren tüzel kişiliklerin tüm mal varlıklarına el konulmalı.
-Terör örgütünce düzenlenen kitlesel eylemlere katılan veya destek veren kişilere ölümle sonuçlanmasa dahi bu kişilerin Türk vatandaşlığından çıkartılması için yasal düzenleme yapılmalı.
-Sınar güvenliğinin gerçekleştirilmesi için fiziki emniyet tedbirleri artırılmalı.
-TBMM’de terör örgütü propagandası yapan milletvekillerinin dokunulmazlıkları geciktirilmeden kaldırılmalı.
-Terör örgütünün kitlesel eylemlerinde kullanılan yaşlı ve çocukların bu örgütün baskısından kurtarılması için, yaşlıların huzurevlerine, çocuklarında yetiştirme yurtlarına alınarak burada vatana millete faydalı bir yurttaş olarak yetiştirilmeleri sağlanmalı.
-Zorunlu Askerlik Yasası yürürlükte olduğu müddetçe, askerlik görevini yapmayanların kamu hizmetlerinde memur olarak görev alması, ayrıca bu kişilerin kamu ihalelerine girmelerinin önüne geçilmeli.
-Bölücü örgüt başı Abdullah Öcalan’ın derhal idam edilerek, cesedinin bilinmeyen bir denize atılmasını, aksi takdirde bu kişinin eceli ile ölmesi durumunda bile devletin başına bela olacağını değerlendirmekteyiz
-Terörle mücadele eden tüm birimlerin daha önce terörle mücadele konusunda tecrübeli, emekli veya müstafi kişilerden faydalanılmalı.
-Örgütün faaliyetlerinin azaltılması ve akamete uğratılması için basın, yayın ve psikolojik faaliyetlerde sivil toplum temsilcileri ile koordineli hareket edilmeli.
-Bu tür toplantıların ayda bir kere veya belirli aralıklarla her ilde bu ildeki gaziler, şehit aileleri, asker ve emniyet emeklileri, bu konuda çalışmalar yapmış STK temsilcileri ve üniversite temsilcilerininde katılımıyla yapılmasının faydalı olacağını değerlendirmekteyiz.
-Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri olarak devletimizin bağımsızlığı, milletimizin bölünmez bütünlüğü amacıyla terörle mücadelede her zaman devletimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin yanında yer alacağız. Geçmiş dönemde yapılan özellikle açılım sürecinde söylemlerimiz ve önerilerimiz dikkate alınmamış ve bunun sonucunda terör örgütü mevzi kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte bizim gibi damdan düşenlerinde söylemlerinin dikkate alınmasını, her türlü faaliyetlerde derneğimiz ve benzer derneklerle istişare edilmesini istiyoruz. >> Murat ARISOY’un haberi

 

Vekiller ve öğrenciler bizi memnun etti

 

Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve öncesinde ziyarette bulunan öğrencilerin, milletvekillerinin gösterdikleri hassasiyetin camia olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü arifesi ve bu anlamlı günde camia ve dernek olarak kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirtti.
DERNEK DOLDU TAŞTI
İsmail Kumartaşlı, uzun yıllar boyunca vatan, bayrak ve şehadet hassasiyetinin toplum geneline yayılması noktasında bu yıl ki 18 Mart tarihinde ve öncesinde maksadın hasıl olduğunu söyledi. Derneğin 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nden bir hafta önce ziyaretçilerle dolup taşmaya başladığını kaydeden Kumartaşlı; “18 Mart’tan sonraki hafta içerisinde de derneğe öğrencilerimiz okullar bazında sınıf sınıf geliyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç amcamızla birlikte, şehit babalarımız ve gazilerimizle birlikte okullara giderek orada öğrencilerimize şehitliği, gaziliği, bayrak, vatan sevgisini anlatmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımıza bu topraklarda ne uğruna neyi kaybederek yaşadığımızı öğretmeye, anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
MİLLETVEKİLLERİ
BU SEFER ŞAŞIRTTI
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi olarak bu yıl bir ilk yaşadıklarını dile getiren İsmail Kumartaşlı, tüm siyasi parti milletvekillerinin iktidar, ana muhalefet ve muhalefet parti yetkililerinin derneği ziyaret ettiklerini kaydetti. Siyasilerin de öğrencilerle yaptıkları sohbetlerde bulunduklarını belirten Kumartaşlı; “Siyasiler ziyaretleri ile en azından bizlerin gönlünü aldılar. Bizleri yalnız bırakmadılar. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitlikte ki çelenk töreninde milletvekillerimizi aramızda görmek çok alışık olmadığımız bir durumdu. Bu 18 Mart bizler için dolu dolu geçti. Öğrencilerimizin, siyasilerimizin, milletvekillerimizin gösterdikleri hassasiyet bizleri memnun bıraktı” diye konuştu.
TÜM ŞEHİTLER
ANILIYOR
18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, anlatım ve söylemlerinde bazı eksiklikler olduğunu belirten Kumartaşlı şöyle konuştu: “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutladık. Bakınız öyle bir milletiz ki önce kutluyor sonra şehitlerimizi anıyoruz. Ama hangi şehitlerimizi? 2002 yılından itibaren tüm şehitlerimizi. Sadece tek başına Çanakkale Şehitlerini değil. Malazgirt’te, Kocatepe’de, Sakarya’da, Kars’da, Sarıkamış’da, doğu da, güneydoğu da, Diyarbakır’da, Van’da, Bitlis’de, Diyarbakır’da her yerde vatan, bayrak uğruna can ve kan veren tüm şehitlerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde anıyoruz. Söylem noktasında sunumlardan, idarecilerden, öğretmenlere kadar herkesin bu hassasiyete dikkat göstermesi gerekmektedir. Öyle bir milletiz ki 101. Çanakkale Deniz Zaferini kutlarken şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi