Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tezgah değişmedikçe abdestli olmak önemli değil

Saadet Partisi (SP) Genel
Tezgah değişmedikçe abdestli olmak önemli değil

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, “Türkiye Gündemi ve Gençlik” konulu toplantıda konuştu. Toplantı Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi.
DÜNYA ADİL DEĞİL
SP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, dünyada ki açlığı bitirmek için ihtiyaç duyulan paranın sadece yüz milyar dolar olduğunu söyledi. Dünya da futbola harcanan paranın 500 milyar dolar olduğunu söyleyen Aydın; “Bunların hepsi bize neyi gösteriyor? Demek ki dünya adil bir dünya değil. Bütün bunlar yaşanırken insan olarak, sorumluluk sahibi olarak hiçbir şey yokmuş gibi yaşarsam benim hayvandan bir farkım kalmaza inandığımız için bu çalışmaları yapıyoruz. SP’lilerin kendilerine rehber kabul ettikleri ilkelerin başında kendimiz için istediğimizi kardeşimiz içinde istemeye biz mecburuz. Eğer iyi bir gelecek istiyorsak, insan onuruna yakışır yaşam istiyorsak dünyada ki tüm insanlar için ben böyle çalışma yapmaya mecburum” dedi.
MÜCADELE ÖZÜ ADİLLİĞİ SAĞLAMA
İnanç durumu, ırkı ve milleti ne olursa olsun insanların insanca yaşayabilmeleri için mücadele etmeye insanlık ve inanç gereği mecbur olduklarını vurgulayan Aydın; “Benim önderim, liderim Peygamber Efendimiz (SAV) ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyor. Bakınız Müslüman açken demiyor. Komşusu açken tok yatan benden değildir diyor. Dünya da bu kadar açlık, fakirlik varken elbette biz insanlık ve inancımızın bir gereği olarak bu çalışmaları yapmaya mecburuz. Bizler bu topraklarda yarım asırdır; İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının, adil olanın hakim olması için mücadele eden bir siyasi hareketiz. Böyle olduğu için bu topraklarda şimdiye kadar kimbeşi aldatmadık. Hiçbir zaman aldanmadık. Hiçbir kimseyi öteki olarak görmedik. Yeri geldi CHP ile, yeri geldi MHP ile yeri geldi DYP ile kim olursa olsun farkt etmez milletimizin menfaati için kimin elini havada gördüysek onun elini sıktık” diye konuştu.
DURUŞ SEÇİM SONUCUNA GÖRE DEĞİŞMEZ
“Türkiye’de, bizim coğrafyamızda ve dünya da bu kadar sıkıntı, problemler ve sömürü var. Zulüm var. Bu sömürü karşısına bazı insanlar, ya kardeşim siz görmüyormusunuz bu kadar açlığı, işsizliği, sömürüyü diye soruyorlar” diyen Aydın; “Tüm bunların çözümü ABD’dir. AB’dir, kapitalist nizamdır, ‘Bak orada Hitler ölmez yazıyor’ diyor bir takım insanlar, bir takım partiler. Bu tarafta ki insanlar da deli olup olmadıklarını soruyor. Bu problemlerin ancak Rusya ile çözüleceğini belirtiyor. Şangay Beşlisi ile mümkün olduğunu söylüyor kimileri. ‘Bak orada Hitler ölmez yazıyor’ siz yanlış görüyorsunuz diyor bazı partiler. Bu kadar oy alıyoruz diyorlar. Bu tarafta kalan SP’liler ise ‘Kardeşim Allah’tan korkun’ diyor. Yarım asırdır anlatarak dilimizde tüy kalmadı. Bu sorunların çözümü Türkiye’de ancak ve ancak adil düzenin kurulması ile mümkündür. Bu topraklarda, bu coğrafyada ancak değişikliklerin ihyası ile mümkündür. İslam Birliği yeni bir dünya ile mümkündür. Biz duruşumuzu seçim sonuçlarına göre değiştiremeyiz” şeklinde konuştu.  
GENÇ HAZİNE DEMEK
Arapça bir kelime olan genç kelimesinin hazine analmanıa geldiğini kaydeden Fatih Aydın, tarih boyunca bu hazineyi kim işlediyse her zaman için ülkeyi yönetenlerin onlar olduğunu kaydetti. Aydın şöyle konuştu: “Tarih boyunca tüm sömürü, ıslah ve inşa hareketlerinin ana omurgasını hep gençlik oluşturmuştur. Gençliği kim arkasına, yanına almışsa onlar mutlaka başarıya ulaşımıştır. Demek ki bu kitle doğru kullanılabilirse o ülkenin en büyük zenginliği olabilir. Davadan uzaklaşan kişinin biyolojik yaşı 15’de olsa, 25’de olsa yaşlıdır.”
SP’NİN RAKİBİ DÜZEN
Kapitalist, liberal düzenin hüküm sürmesi nedeniyle fabrika açılışları görülemediğini belirten Aydın şunları söyledi: “Toplu açılışlar yapılıyor. Bu açılışlar içinde kaç tane fabrika var? Ankara’da ki toplu açılışların bir tanesinde 91 tane taksi durağı var. Bizi böyle kandırıyorlar. hiçbir yerde sanayi ve fabrika göremezsiniz. Ekonomik buhran evimize yansıdı. 12 yılda Türkiye’de 1,5 milyon aile boşandı. Temelinde ekonomik sıkıntılar, aldatma ve ahlaksız var. Bütün bunların ana sebebi Türkiye’de ki mevcut ekonomik sistemdir. Türkiye’de kapitalist bir sistem var. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale getiriyor. Bu sistemin, bu tezgahın başına hangi parti gelirse gelsin sonuç değişmeyecektir. İster laikler, ister milliyetçiler gelsin, isterse dindarlar gelsin fark etmeyecektir. Çünkü tezgahın kendisi bozuk. Bu tezgahın kendisinin değişmesi lazım. Tezgah bozuk olduktan sonra tezgah başında ki adam ister abdestli olsun isterse abdestsiz olsun. Sonuç hiçbir zaman değişmeyecektir. Bizi aldattıkları nokta neresi?’ Ya kardeşim görmüyor musun şu anda bizi abdestli insanlar yönetiyor. İmam Hatipli, ağzı Kur’anlı insanlar yönetiyor. Hiç kimsede sormuyor ki tezgah kimin tezgahı? Sistem kimin sistemi? Bunun değişmesi lazım. Bundan dolayı SP’nin Türkiye’de ki hiçbir partinin rakibi olan bir parti değildir. Biz AK Parti’nin, MHP’nin, CHP’nin, HDP’nin alternatifi olan bir parti değiliz. SP partilerin değil bu düzenin rakibi olan bir partidir.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

 

 

Milli görüş gençliğinden açık davet

 

SP İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kara, hayali ve derdi olan tüm gençleri Milli Görüş kapısına davet etti

 

SP Afyonkarahisar Gençlik Kollları Başkanı Yasin Kara, Afyonkarahisar’ın yüzde 99’nun Müslüman olan bir şehir olduğunu belirtti.
ADİL DÜZENE VESİLE OLDULAR
Kara; “Elhamdülillah Afyonkarahisar’ın yüzde 99’u Müslüman. Fakat bu elbette durup dururken olmadı. Bundan yaklaşık bin 400 sene önce Mekke ve Medine’den burada yani Afyonkarahisar’da da Allah’ın hükmü hakim olsun diye, burada da adil düzen kurulsun diye. Bu şehirde de insanlar ezilmesin, insanlar Allah’tan başkasına kul olmasınlar diye ta oralardan buraya cihad ederek geldiler.. Bir mücadele için geldiler. Onları minnet ve şükranla anıyoruz. Onlardan bir tanesi Hz. Ebu Zer’dir. (R.A) Belki o gün Ebu Zer (R.A) hepimizden daha gençti. 74 yaşında olmasına rağmen buray ageldi. İstanbul’un fethine giderken Afyonkarahisar adeta bir karargah görevi görmüştür. Ordu burada konaklamıştır. Onlardan bir tanesi de Ebu Eyyüp El Ensari’dir. Allah ondan razı olsun. 96 yaşında Peygamberimizin (SAV) kabri başında olmak varken oradan çıktı. İstanbul’u kadar atının üzerinde giderek şehit oldu. o şehit olduğunda belki bizlerden daha gençti. Allah onlardan razı olsun. Onlar hem bizim İslam ile şereflenmemize vesile oldular hem de Afyonkarahisar’da adil bir düzen tesisine vesile oldular” dedi.
MİLLİ GÖRÜŞ AYAKTA
Yüzyıllarca bu topraklarda adil düzenin hüküm sürdüğünü, bu duruma katkı verenleri şükranla ve minnetle anıdıklarını belirten Kara; “Milli görüş davasına bugüne kadar emeği geçen bütün ağabeylerimizi, ablalarımızı, büyüklerimizi yine anıyor, onlara da teşekkür ediyoruz. Davanın hala var olmasında halen daha üzerimizde binbir komplolar yapılsa da böyle bir topluluğun arasında olmaktan gurur duyuyorum. Bu topluluk az sayıda gibi görünebilir. Fakat kalite olarak fazladır. Kıymetlidir erdemlidir. SP Afyonkarahisar Gençlik Kolları olarak bir derdimiz bir hayalimiz var. Bu hayalimize ve derdimize bütün insanları ortak etmek istiyoruz. Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan bizlerden ‘heyecan’ istemişti. Bütün hayali ve derdi olan gençleri bu kapıya davet ediyoruz. Gelin bu meseleleri birlikte konuşup birlikte çözüm bulalım” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti