Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGB, Ali Çetinkaya’ya sahip çıktı

Bu haberin fotoğrafı yok
TGB, Ali Çetinkaya'ya sahip çıktı

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, son zamanlarda “katil ve cellat” olarak nitelenen Ali Çetinkaya’ya, Afyonkarahisar’da sahip çıktı. TGB’liler, Ali Çetinkaya Garı girişindeki Ali Çetinkaya heykeli önünde basın açıklaması yaptı

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Milli Mücadele’nin önde gelen isimlerinden, eski milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Ali Çetinkaya’ya, memleketinde sahip çıktı. Ali Çetinkaya Garı girişindeki heykelin önünde basın açıklaması yapan TGB İl Sekreteri Tuğba Ünver, “Bazı kesimler, Ali Çetinkaya’ya ‘katil’ demektedir. Devrimin şe-refli komutanlarından Kılıç Ali’ye bu hakareti asla kabul etmiyoruz. Zaten hamiyeti olan fikri hür, vicdanı hür hiçbir şahsiyet bu iftirayı atamaz” dedi.
İskilipli Atıf Hoca’ya verilen iade-i itibara tepki gösteren TGB üyesi öğrenciler, Ali Çetinkaya’ya yapılan hakaretleri de eleştirdi.
İade-i itibara eleştiri
TGB’liler, Çorum’daki İskilip Devlet Hastanesi’nin adının İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi olarak değiştirilmesine de tepki gösterdi. Basın açıklamasında Tuğba Ünver Ünver, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet değerlerimizi yıpratmaya çalışan bir zihniyet var. Bu zihniyet şanlı tarihimizi görmezden gelip kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor. İskilipli Atıf Efendi’nin şapka inkılabı yüzünden asıldığını öne sürüyor. Bilinsin ki İskilipli Atıf Efendi, şapka inkılabından sonra yazdığı yazılardan dolayı yargılanmış fakat beraat etmiştir. Daha sonraki süreçte işgalcilerle işbirliği yaptığı tespit edilmiş ve suçlu bulunmuştur.”
“Hakareti kabul etmiyoruz”
Ünver, Ali Çetinkaya’ya hakaret edenleri de eleştirerek “Türk devriminin şerefli komutanlarından Ali Çetinkaya’ya bu hakareti asla kabul etmiyoruz. Zaten fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür hiçbir şahsiyet bu iftirayı atamaz. Biz, Cumhuriyetimizin son kalesinin yılmaz bekçileri olarak vatanımızı bizlere yeniden kazandıran o şerefli nesilden aldığımız ilhamla bugün de işbirlikçilerin ensesinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti