Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıbbiyelilerden yardım ve muayene bir arada

Bu haberin fotoğrafı yok
Tıbbiyelilerden yardım ve muayene bir arada

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Şuhut İlçesi Belkaracaören Köyü İlkokulu öğrencilerine yardımda bulunuldu ve ön muayeneleri yapıldı

Tıp Fakültesi öğrencilerince 68 ilkokul öğrencisinin ihtiyaçlarının tek tek tespit edilmesi sonucunda, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Özbulut’un da katılımıyla Tıp Fakültesi öğrencileri, ilkokul öğrencileriyle hem eğlenceli bir gün geçirdiler hem de ayni yardım ve hediyelerini kendilerine ilettiler.
“HER SENE
KAPALI ORTAMDA
KUTLANIYORDU”
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur yapmış oldukları faaliyetle ilgili olarak, “Bugün 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde Belkaracaören Köyündeyiz. Tıp bayramını her sene kapalı ortamda kutluyorduk. Bu sene ise değişik olması açısından öğrenci kardeşlerimizle birlikte kutlayalım dedik. Onlar için yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım ve ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılayalım ve onları memnun edelim dedik. Bayramımızı farklı bir ortamda kutlamak için buradayız. Burada olmayan ama bu etkinlikte emeği geçen hem fikir hem de çalışma bazında arkadaşlar var. Emek harcayan öğretim elemanı ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“SAĞLIK HİZMETİNİ YERİNDE VERMEK İSTİYORUZ”
İlkokul öğrencileriyle yakından ilgilenen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, “14 Mart 1919 tarihinden itibaren ülkemizde özellikle tıbbiyeli gençlerimizin işgale karşı başlattıkları direnç, ülkemizde 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlama etkinlikleri olarak tarihteki yerini aldı. Bu sene 94. yılını kutluyoruz. Üniversite yönetimi ve Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak çok sevdiğimiz, bulunduğumuz şehir olan Afyonkarahisar’ın sadece şehir merkezinde değil, bölgelerinde bulunan öğrencilerimize tarama yaparak hem etkinliklerimize ayrı bir renk katmak hem de bu vesile ile sağlık hizmetini yerinde vermek istiyoruz. Bu kapsamda AKÜ Rektörü olarak, Tıp Fakültesi Dekanımız ve Dekan Yardımcılarımız ile birlikte Belkaracaören köyündeyiz. Burada olmaktan mutluyuz. Öğrencilerimizi genel bir sağlık taramasından geçirdikten sonra ihtiyaç duyulması halinde çocuklarımıza en üst düzeyde sağlık hizmeti vereceğiz. Hekim adayı abi ve ablalarının kendileri için hazırlamış oldukları ayni yardım ve hediyeleri de bugün hep birlikte yavrularımıza aktaracağız” diye konuştu.
Belkaracaören Köyü Muhtarı Halit Karayiğit, köy halkı, İlkokul Müdürü Hakan Üzümbağ, öğretmen ve öğrenciler tarafından ağırlanan AKÜ Heyeti’ne yapılan ikramın ardından program sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti