Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK’dan önemli eğitim atağı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
TKDK'dan önemli eğitim atağı

TKDK İl Koordinatörlüğü’nce Ipart programı kapsamında verimli proje üretilmesi amacıyla yayım ve danışmanlık hizmetlerinin kapasitesinin geliştirilmesi konulu eğitim toplantısı organize edildi

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Ipart programı kapsamında yayım ve danışmanlık hizmetlerinin kapasitesinin geliştirilmesi konulu eğitim toplantısı dün sabah Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
İkinci etap sayısı 50
Ipart kapsamında yayım ve danışmanlık hizmetlerinin kapasitesinin geliştirilmesi eğitim toplantısının açılış konuşmasını Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Şevki Gümüş yaptı. Bakanlığın 2006 yılında başlattığı kırsal kalkınmayı destekleme projesiyle ilk 5 yılda 3 bin 250 adet ülke genelindeki projenin tamamlandığını kaydetti. Beş yıllık dönemde Afyonkarahisar’da 42 adet projenin desteklendiğinden sözeden Gümüş; “Projeler toplam 18 milyon liralık yatırıma 8 milyon hibe desteği ödenmiştir. Kırsal kalkımayı destekleme yatırımlarının desteklenmesi projelerinin ikinci 5 yıllık altıncı etapla devam etmekte olup uygun bulunan 13 projenin 10’u hali hazırda uygulanmaktadır. Altıncı etap çalışmalarıda tamamlandığında 3,5 milyon TL daha hibe verilecektir. Program kapsamında ilk etapta ilimizde başvuru sayısı 5-6 iken beşinci etapta bu sayı 50’ye ulaştı. Bakanlığımızın bütçe sınırları dahilinde başvurulan tüm projelere destek verilmesi takdir edileceği üzere mümkün değildir. Başvurulan projeler içerisinde seçim yapılması gerekiyordu. Belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme ile gerçekçi ve kaliteli projeler desteklenmeye hak kazandı.” dedi.
Amaç proje kapasitesinin
yükseltilmesi
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu yaptığı konuşmada Ipart programı kapsamında şu ana kadar toplam 5 çağrıya çıktıklarını söyledi. Birinci çağrının ödemesinin yapıldığını, bu anlamda Afyonkarahisar’ın 20 il içerisinde ödeme yapan ilk il olduğuna dikkat çeken Şehitoğlu, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Diğer çağrıların iş ve işlemlerinin devam ettiğini anlatan TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitloğlu; “Bu eğitim toplantısını düzenlememizdeki temel amaç ilimizdeki proje yapma kapasitesinin güçlendirilerek arttırılmasıdır. İlimizin ıpart toplam bütçesinden yaklaşık ulusal katkı ile beraber 1.2 euroluk bütçeden ilimizin en fazla pay ve katkıyı almasını ön görüyoruz. Bu amaçla bu eğitim düzenlendi. Eğitimciler detaylı bilgiler verecekler. İki etaptan oluşacak birincisi teorik, ikincisi pratik. Teoriği burada yapılacak. Pratik ise üniversitede yapılacak. Bu eğitim sonucunda her bir katılımcının ıpart kapsamında bir proje hazırlayabilir hala getirilmesi ön görülmektedir.” diye konuştu. TKDK İletişim Uzmanı Necmi Sağlam tarafından katılımcılara bilgiler verildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti