Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tomris Uyar Kime Âşıktı?

Tomris Uyar kimdir, ne iş yapar, kime ya da kimlere âşıktır? İşte detayları.

Tomris Uyar kimdir, ne

Öykü Yazarı ve Çevirmen Tomris Uyar, 15 Mart 1941 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Uyar, 4 Temmuz 2003 tarihinde 62 yaşında İstanbul’da hayata veda etti.

TOMRİS UYAR GAZETECİLİK ENSTİTÜSÜ MEZUNUDUR

1963 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne bağlı Gazetecilik Enstitüsü’nü bitiren Yazar Tomris Uyar, hukukçu anne ve baba Celile Girgin ile Ali Fuat Gedik’in kızıdır. Yazar Uyar, CHP Trabzon Milletvekili Süleyman Sırrı Gedik’in torunudur. Papirüs Dergisi kurucuları arasında yer alan Tomris Uyar’ın, deneme, eleştiri ve kitap tanıtma yazıları Yeni Dergi, Soyut, Varlık gibi dergilerde yayımlanmıştır. On öykü derlemesinden biri olan Yürekte Bukağı ile 1979, Yaza Yolculuk ile 1986 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazanan Uyar’ın, 60’ı aşkın çevirisi kitap haline getirildi. Uyar’ın günlükleri, “Gündökümü” genel başlığı altında, yayımlanmıştır.

UYAR, İLK EVLİLİĞİNİ ŞAİR ÜLKÜ TAMER’LE YAPTI

Yazar Tomris Uyar, ilk evliliğini 1963 yılında bir yıl evli kaldığı şair Ülkü Tamer’le yaptı. Çif, kızlarının boğulmasının ardından evliliklerini bitirdi. Uyar, ikinci evlililiğini şair Turgut Uyar ile 1968 yılında yaptı. Çiftin bu evlilikten Hayri Turgut adını verdikleri bir erkek evlatları oldu.

TOMRİS UYAR, EVLİYKEN KİMİNLE AŞK YAŞADI?

Edip Cansever’in, Tomris Uyar’a âşık olduğu bilinirken Uyar’ın evli olduğu sırada şair Cemal Süreya ile aşk yaşadığı da bilinmektedir.