Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu hastanede sona yaklaşıldı – Kocatepe Gazetesi

Toplu hastanede sona yaklaşıldı – Kocatepe Gazetesi
Toplu hastanede sona yaklaşıldı

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, toplu hastane inşaatının yüzde 90’lık fiziki gerçekleşme oranı ile bitişe doğru yaklaştığını, Afyon Sağlık Kampusu çalışması kapsamında bu çalışmaya ek projelerin gündemde olduğunu bildirdi

Hayırsever katkısı beklenecek
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, toplu hastane inşaatı ile ilgili olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran’la birlikte Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nda 18 Ekim Pazartesi günü yapılan özel bir toplantıya katıldıklarını söyledi. Toplu hastane inşaat projesinde artık sona doğru yaklaşıldığına değinen Dr. Yemenici, yüzde 90’a ulaşan fiziki gerçekleşme, yüzde 70’e varan bir parasal gerçekleşmenin olduğunu belirtti. Müteahhit ile yapılan görüşmelerde Aralık sonu Ocak ayı başı gibi normal şartlarda ilerlenmesi halinde geçici kabule hazır hale getirileceğini kaydeden Yemenici; “Eğer geçici kabulde de sorun çıkmazsa bize teslim anından itibaren iç donanımıyla ilgili çalışmalar yapacağız. 18 Ekim Pazartesi günü Başhekimimizle beraber Bakanlıkta bu işe bakan arkadaşlarla özel bir toplantı yaptık. Ne kadar para lazım, ne lazım, hangi alet lazım, tefrişatı, oda düzenlenmesi vs gibi. Şöyle bir sonuç ortaya çıktı. Bunu yakın zamanda medya ile paylaşacağım. Yerel imkanları da kullanmamız gerecek. Çünkü hızlı alım yapabilmemiz gerekiyor. Onun için hayır severlerimizden bu konuda yardımda isteyeceğiz. Odaların tefrişi konusunda. Modern bir binanın tefrişi konusunda. Bu binayı hastanemizi herkes kullanacak. Ama ne zaman ve ne şekilde bunu bilmek mümkün değil. Hastane hepimizin ortak malı. Odalara gerek televizyon, gerek perde mefruşatı olsun, gerekse buzdolapları olsun her türlü ihtiyacı eksiz karşılamak hedefimiz. Bunların hızlı bir şekilde alınabilmesi için vatandaşlarımızdan yardım bekleyeceğiz.” dedi.
Yatarak tedavide tek oda gündemde
Toplu hastane bünyesinde çağdaş sağlık hizmetleri sunumu esasında yatarak tedavi edilecek hastalar içina banyosu, lavabosu, televizyonu, buzdolabı içinde olan tek kişilik hasta odalarının planlandığından söz eden İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yeni hastande toplam 375 adet oda bulunduğunu kaydeti. Toplam 375 odanın devlet hastanelerindeki mevcut yatak sayısını karşıladığını belirten Yemenici şöyle konuştu: “Bakanlığımız henüz netleştirmedi. Sonuç itibariyle 4 hastene yeni hastaneye nasıl gidecek? Afyonkarahisar ve Kocatepe Devlet Hastaneleri, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Çocuk Bakımevi Hastanesi oraya gidecek. Burada parantez açıyoruz. Afyonkarahisar ve Kocatepe Devlet Hastaneleri gidecek. Göğüs Hastalıkları Hastanesini aldırabilirsek bakanlık onunda gitmesini düşünüyor. Şu anda yapılan hesapta iki devlet hastanemiz ayrı binalarda ortalama 260 adet hasta yatarak tedavi ediliyor. Göğüs Hastanesi’nde de yüz hasta yatıyor toplam 360. Bizim yeni hastanede 375 yatağımız var. Yani herkese tek oda versek herkes tek kalabiliyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için yeni yapılan hastane yanına 250 yataklı ek bina yapılacak. Onun da projesi şu anda çizildi. Hastanemizin konumu bilini-yor. Otogara bakan bölümü arsa boşluğu ve bir de şehre bakan bölümü var. Şehre bakan bölümüne 250 yataklı Doğum ve Çocuk bakımevi ile ilgili binanın projesi bitti. Bunun da ihale aşamasına geldikten sonra temeli atılacak. Ek bina tamamlandıktan sonra Doğum ve Çocukbakımevi Hastanesi yeni ye-rine geçecek. Mevcut hastaneye geçmesi zor gözüküyor.”
Otel gibi hastane hizmeti
Yeni toplu hastane inşaatının otogara bakan kısmında 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açılacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin bu konunun ihale ve projeleri üzerinde çalıştığını söyledi. 2012 Yılının sonunda 2011 yılının sonunda toplu hastane olmak üzere diğer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğum ve Çocuk Bakımevi ile beraber mevcut alanda bir sağlık kampusu oluşturulacağını açıkladı. Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici şunları söyledi:
“Biz bu projeye Afyon Sağlık Kampusu diyoruz. Toplamda bin yataklı hepsi tek odalı, banyosu, tuvaleti, televizyonu, içinde mini buzdolabı olan bir kompleksin içinde sağlık hizmetini vereceğiz. Bir otelcilik hizmeti. Bu çalışma tamamlandığında ben inanıyorum ki civar illerden ilimize hasta gelecek. Artık sağlığında başkenti olacağız. Bunu bir sevindirici gelişme olarak söylüyorum. Sayın Valimiz Haluk İmga ile konuyui görüştükten sonra ilimizin işadamlarıyla yapacağımız bir toplantı ile bize sağlayacakları katkı konusunda görüşmeyi planlıyoruz. Amacımız devlet vatandaş işbirliğini sağlayarak ortak değerimiz olan hastanemizin sahiplenilmesini sağlamaktır. Toplu hastane inşaatına devletimiz şu anda 75 milyon TL harcamaktadır. İçine ise 5-6 milyon TL mefruşat için harcama yapılacak toplamda bu çalışmanın maliyeti 80 milyon TL’yi bulacak. Vatandaşımızın cüzzi bir katkı ile çorbada tuzu bulunmasını istiyoruz.” (Kocatepe)