Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu ulaşımda kesin çözüm “Turnike”

Toplu ulaşımda kesin çözüm “Turnike”
Toplu ulaşımda kesin çözüm “Turnike”

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında Özdilek Dolmuş Durağı’na ait 12 minibüsün Karayolları-Park Afyon-Stad-Maliye-Turgut Özal Bulvarı-Özdilek güzergahında gidiş-dönüş yapmasına karar verilirken, Termal Dolmuş Durağı şoförlerinin itirazları, bir süre sonra itiş-kakışa döndü. Yaklaşık 15 dakika süren bu hengamenin ardından ortam sakinleşince şu konuşmalar yapıldı:
TEKİRDAĞ İHALEYE ÇIKTI, 27,5 MİLYON KAZANDI
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir: Özdilek ile Oruçoğlu’nu akşam üstü topladık. Özdilekçilere dedim ki ‘Sürekli kavga ediyorsunuz, olmuyor. İkinizi birleştirelim, dönüşümlü olarak çalışın’ dedim. Sizleri anlaştırdım. Adaletle bakacak olursak, diğer hatları 100 bin liraya satmış o dönemki belediye başkanı, Termalcilere 5 liraya vermiş. 500, 500 taksit yapılmış. Özdilek’le aynı haklara sahipsiniz. Özdilek’ten sonraki yerlerde 2 lira 25 kuruş, 2 lira 50 kuruş para alıyorsunuz. Biz sadece Mavi Hastane’yi düşünmüyoruz. Otellerde, Spor Kompleksi’nde çalışanlar var. Orada çalışanlar da kullanacak. Biz sorun çözmeye çalışıyoruz. Otobüsleri peşkeş çektin deniyor. Allah’tan kork. Bugün Tekirdağ ihaleye çıktı, 27,5 milyon lira aldı, 7 yıllığına. Afyon’da 10 yıllığına minibüsçüler aldı, bedava. Bunu herkes biliyor.
Birliktir: Belediye’de bir mühendis 4000 civarında para alıyor. Bugün, hiç kazanmadım diyen minibüs, günlük ortalama 150 liradan 300-400 liraya kadar kazanıyor. Kendi çalışır ve şoför çalıştırmazsa, daha çok kazanıyor. Allah bereket versin deyin kardeşim.
BUNDAN SONRA
 İDARE MİDARE BİTTİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: Bundan sonra idare midare bitti arkadaşlar. Onu idare et, bunu idare et… Geçen sene, Turex varkenki minibüs hattının değeri ile şimdiki değeri ne oldu? Etmeyin. 2009’da 170 bin nüfusla Belediye’yi devraldım. Şu anda nüfus 218 bin. Öğrenci nüfusu 30 bindi, şimdi 47 bin. 363 minibüsle aldım, 80 otobüsle aldım. Nüfusumuz yüzde 50’ye yakın arttı. 363 minibüs var, 60 tane otobüs var. Allah’tan korkun. Her sene söylüyorum. Ben de bilirim ihale yapmasını, minibüs satmasını. Bizim bu iyi niyetimizi kötüye kullanmayın dedim. Fikrini söyle, bir daha gel, bir daha gel.
KÜTAHYA’DAKİ HAVUZ SİSTEMİ ÖNERİSİ
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu: Sekizinci yıla girdik, ben böyle bir Meclis toplantısı görmedim. Esefle kınıyorum bu arkadaşlarımızı. Görünen o ki M. Emin Birliktir ve Halil İbrahim Baykara, yıllarca bu trafik sorununu çözmek için mücadele verirlerken AK Parti ve MHP grubu olarak önerilerinin tamamına sıcak baktığımızı gözlemledim. İstişare ettiklerini gözlemledim. Konunun karşı taraflarının da görüşü aldıklarını gözlemledim. Kararlarımız da oybirliğiyle geçti. Böyle bir harekete gerek yoktu. Siz duruşunu bozmayın ve işi çözmek adına hareket edelim. Kütahya’da bir havuz sistemi var. Arkadaşların önünde sonunda gelecekleri nokta o olacak. Bu tatsız olayı yok sayalım istiyorum.
HERKESİ AYNI KEFEYE
KOYMAYALIM
MHP Belediye Meclis Üyesi Bekir Özerdem: Sayın Şehitoğlu’na teşekkür ediyorum. Burada bulunan iki-üç kişi haricinde diğer minibüsçü arkadaşları aynı kefeye koymamaktan yana olduğumu bildiriyorum. Bu olayın yeniden gözden geçirilmesini ben de talep ediyorum.
TÜM KESİMLERİ MEMNUN EDECEK ÇÖZÜM YOK
MHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara: 8’inci seneye girdik beraber. Sizin, Meclis Üyesi arkadaşlarımızın, misafirlerimizin burasını görüyor. Bu iş buraya gelesiye kadar sizin gördüğünüz şeylerin çoğunu yaşıyoruz. Birliktir de ben de, diğer arkadaşlar da iyice stres topu haline geldik. Kendi işimizle ilgilenemez hale geldik. Bir tarafta ihtiyaçlar var, bir tarafta vatandaşlar var, bir tarafta esnaf var, bir tarafta Belediye Meclisi var. Herkesin sevinçle karşıladığı, yüzde yüz mutabakatla alınan karar görmedim. Bugün tam 6 saatim bununla geçti. Geçtiğimiz ay günlerce bu konuda görüşme yaptık. Zaman zaman yumruklaşacak hale geldik ve yıprandık. Şu dediğimiz güzergahta, kimseyi kırmadan ve insanları şehir merkezine sokmadan bir formül bulabiliyor musunuz?
GEREKİRSE
 HAT AÇIN BAŞKANIM
MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner: Burası milletin iradesinin yeridir. Milletin iradesinin üzerinde bir yer olmaz. Hiçbir esnafımız, hiçbir vatandaşımız bu Meclis’te kabadayılık yapamaz. Vatandaşın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapalım. Gerekirse hat açın Başkanım.
ŞEHİR BÜYÜYOR,
YATIRIMLAR GELİYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: Bu işin geleceği, minibüsçü-otobüsçü kavgası bitsin, turnike-döner sisteme geçeceksin, başka çaresi yok. 2009’dan bu yana uğraşıyoruz. Hep aynı şey: Menfaat, menfaat, menfaat. Başka türlü ne yapsak, şehir büyüyor, şehir yatırımlarla karşı karşıya geliyor. Otogar’ın orada hiçbir şey yoktu, belki 2000 tane konut oldu. Kanlıca büyüyor, Uydukent büyüyor. 10 yıla kadar Selçuklu Mahallesi 50 bin nüfusa çıkacak. Hesaplamasını yaptık. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

 

HACI ŞÜKRÜ’YE DUA ET

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Termal Minibüs Durak Başkanı Mehmet Yağşi’nin özür dileyerek kürsüye bırakılan taşıma ruhsatlarını istemesi üzerine “Vermeyeceğim, kusura bakmayın. Öyle kolay iş yok. (Zabıta Müdürü Murat Gürsan’a seslenerek) Toplu taşıma izin belgesini kontrole çıkıyorsun” dedi.
AK Parti Şükrü Genelioğlu, “Başkanım sen büyüksün. Büyüklere affetmek yakışır. Kardeşimiz özür diledi” deyince, Başkan Çoban, “Hacı Şükrü’ye dua et” diyerek ruhsatları verdi.