Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toplumda Emniyet Kemeri Hassasiyeti Oluşmalı”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, emniyet kemeri kullanım bilincinin yaygınlaşması, trafik ikaz ışıklarına uygun davranılması için Trafik Haftasına özel stantlar açıldığını belirtti. Yiğitbaşı, “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır sloganını benimseterek emniyet kemeri kullanım hassasiyetine katkı oluşturmak istiyoruz.” dedi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı’nda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik birimlerince hazırlanan stantları Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan birlikte ziyaret ettiler. Stantlara her yaş grubundan vatandaş ilgi gösterdi.

VALİ YİĞİTBAŞI KEDİ SEVDİ, VATANDAŞLARLA SOHBET EDİLDİ

İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, Zafer Meydanı’nda bulunan vatandaşlarla sohbet ettiler. Stant ziyareti sonrası Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’da sahipli bir kediyi kucağına alarak sevdi. Trafik Haftası nedeniyle Zafer Meydanı’nda kurulan stantlar bir hafta boyunca ziyarete açık tutulacak.

“Toplumda Emniyet Kemeri Hassasiyeti Oluşmalı”

 

“ASAYİŞ TOPLANTILARINDA TRAFİK AYRICA ELE ALINIYOR”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Trafik Haftası vesilesiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince hazırlanan standları ziyaret ettiklerini belirtti. Vali Yiğitbaşı, “Trafik Haftası etkinliklerinde emniyet kemerinin takılmasının ne kadar önemli bir hayat kurtarıcı fonksiyona sahip olduğunu görmek için Zafer Meydanı’nda bir simülasyon aracı hazırlandı. Çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bu simülasyon aracını görmeleri son derece önem taşıyor. Bir hafta boyunca Zafer Meydanımız da stantlar ziyarete açık olup, simülasyon aracı görülebilecek. Bilindiği üzere biz aylık olarak asayişle ilgili açıklamalarda bulunuyoruz. Şehrimizin huzuru, güvenliği, asayişi ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımızla birlikte toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarımızda trafikle ilgili durumlarımızı da sürekli kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

“İLİMİZ GÜZEL BİR KAVŞAK AMA KAZALARA AÇIK BÖLGEDEYİZ”

Vali Yiğitbaşı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Afyonkarahisar olarak kavşak konumunda çok güzel bir noktadayız. Ancak kazalara da çok açık bir bölgedeyiz. Hem şehir içi trafikte hem de şehirlerarası yol kavşağında olmamız sebebiyle gerçekten kimi zaman çok ciddi kazalar olabilmektedir. Bizde bu nedenle hem emniyet kemerinin kullanımı noktasında trafik ikaz ışıklarına uygun davranılması hem de dikkat dağıtan cep telefonu kullanım alışkanlığı nedeniyle toplumda hassasiyet oluşturulması gereklidir. Araç sürücülerin dikkat dağıtımına engelleyecek herşeyden uzaklaşmaları bilincinin oluşturulması için çabalıyoruz. Bu konularda bir hassasiyet geliştirilmesini önemsiyoruz. Burada çocuklarımıza konuyla ilgili yapbozları, hikâyeleri hediye ettik. Kırmızı düdükle birlikte çocuklarımıza ‘Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır’ sloganını benimseterek emniyet kemeri kullanım hassasiyetine katkı oluşturmak istiyoruz.”

“Toplumda Emniyet Kemeri Hassasiyeti Oluşmalı”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti