Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toptaş, pancar üreticilerini dinledi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Toptaş, pancar üreticilerini dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Sandıklı İlçesinde pancar üreticilerinin sorunlarını dinledi

CHP Sandıklı İlçe Başkanı Yusuf Öztürk ve CHP İlçe yöneticileri ile Sandıklıdaki Emirhisar ve Ürküt köyündeki pancar alım kantarında pancar üreticileri ile görüşen Toptaş’a üreticiler Sandıklı’nın orta anadolunun pancar deposu olduğunu belirterek zor şartlarda çalıştıklarını söylediler.
“TESLİM ALANI YETERSİZ”
İlçedeki pancar üreticileri “İlçedeki üretim oldukça fazla, Emirhisar kantarında 17 köyde üretimi yapılan pancar teslimatı oluyor. Bu kantarda yaklaşık 55 bin ton pancar teslim olacak. Teslim alanı yetersiz küçük geliyor. Ayrıca kantar çamur içersinde. Zaten üretirken çamur ve toz ile boğuşuyoruz. Tuvalet ihtiyacını dahi karşılayamaz olduk. Teslimde sıra sorunu ve çamurla karşılaşıyoruz” dediler.
“ÜRETİCİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ”
Üreticilerin sorunlarını dinleyen ve bu sorunları İşletme Şefi Sami Oturak’a anlatan Milletvekili Ahmet Toptaş, “Benim babamda yıllarca pancar üretimi yaptı. Çocukluğumdan bu yana aynı sorunları yaşadık. Bin bir emek ve zahmetle üretilen bu ürün zaten yeterince para etmiyor. Giderleri karşılamıyor. Çaresiz üretim yapan köylümüze teslimat sırasında fazlaca sorun yaşatmamak lazım. Üreticinin sesine kulak verilmesi gerekir. Biz sorunları biliyoruz. Çözüm için uğraşıyoruz. Fakat üreticide bir traktöre 2-3-4 remork ilave ederek karayolunda trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Buna dikkat edilmeli. Yola çıkarken mutlaka reflektör kullanılmalı” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti