Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toptaş: Terör sorunu Meclis’te çözülür

Bu haberin fotoğrafı yok
Toptaş: Terör sorunu Meclis’te çözülür

Terör sorununun ancak TBMM çatısı altında çözülebileğini savunan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, sorunun çözümü için Türkiye’nin kimseden izin alma zaafı olamayacağının altını çizdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, açılım yaklaşımı hakkındaki görüşlerini açıkladı. Partisinin açılımla ilgili çözümün parlamentoda yer aldığını savunduğunu belirten Toptaş; “Bu sorun Oslo’da, New York’ta Washington’da değil, bu sorun TBMM’de çözülmelidir. CHP’nin açılım projesi dediği şey sorunun parlamentoda çözümüdür. Biz ülkemize saldıran dünyanın en güçlü emperyalistlerini dayanmış bir orduyu toparlayarak yenilmiş bir milleti yeniden ayaklandırarak, yedi düvele karşı emperyalistlere karşı savaş açmış ve kazanmış bir ülkeyiz. Yoksa Barzani dediğiniz kimdir? Düne kadar aşiret artığıydı. Eğer bir aşiret ile çözülecekse gitsin Bülent Arınç çözsün. Bizim Bülent Arınç’ı çözüm yöntemleri ile hiçbir ilgimiz yoktur. Bu sorun parlamentoda çözülür. Barzani ile Talabani ile çözülmez.” dedi.
“İZİN ALMA KEPAZELİĞİ OLMAZ”
Terör örgütünün yok edilmesi noktasında ABD’den izin ve desteğe gerek olur mu sorusunu cevaplandıran Milletvekili Toptaş şöyle konuştu: “Türkiye’nin bütün dış politikasını ABD’nin Pentagon’un, Amerika’nın Türk masasındaki şeflerin yönetimine bırakırsanız, onlardan izin olmak zorunda kalırsınız. Türkiye’nin kendi sorunları dışındaki kendi sorunları içine sızıp, kendi insanlarını öldüren, Türkiye’yi bölmek için her türlü senaryoyu çekenlere karşı, kimseden izin almak gibi zaafı olamaz. Çünkü izin almak gibi yetkisi olamaz. Biz TBMM’de Genelkurmaya sınırlarımız dışında operasyon yetkisi verdik. Hükümetin yapacağı şey şudur; ‘Ben meclisten yetki aldım, sende benim silahlı gücümsün. Bu ülkenin varlığını birliğini koruyan silahlı güç sensin. Ben seni Kandil’e gönderiyorum. Amerika karşı çıkıyorsa biz onlarla da uğraşmasını biliriz. Değilse oraya git Amerika’dan izin al, buraya git Barzani’den izin al, öbür tarafa git Talabani’nin iznini al böyle bir kepazelik olmaz.” (Kocatepe)

Bingöl: Vekilimizin sözleri sansürlenmesin

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve eşi Pakize Toptaş “Hakkımı Helal Etmiyorum” imza kampanyasına destek vermelerinin ardından stand çevresinde bulunan Mehmet Bingöl isimli vatandaş; “Sayın vekilim basın mensuplarına sormak istiyorum, acaba bu konuştuklarınızı sansürleyecekler mi sansürlemeyecekler mi?” sorusunu sordu. Milletvekili Toptaş, basın emekçilerinin görevlerini yaptıklarını verdiği demecin sansürlenmeyeceğini ifade etti. Bingöl, Milletvekili Toptaş’ın sözlerinin büyük önem taşdığını, sansürlenmemesi gerektiğini söyledi. Toptaş, Bingöl’e hassasiyeti nedeniyle teşekkür etti. Bingöl; “Sayın vekilimiz çok önemli bir noktaya temas etti. Biz Türk Milleti olarak hiçbir zaman kimsenin bağımsızlığı altında yaşamadık.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti