Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOSYÖV’den Ankara çıkartması – Kocatepe Gazetesi

TOSYÖV’den Ankara çıkartması – Kocatepe Gazetesi
TOSYÖV’den Ankara çıkartması

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ile TOSYÖV üyeleri Ankara’da temaslarda bulundular

TOSYÖV üyeleri Ankara’da ilk olarak Ekonomi Bakanlığı’nı ziyaret ederek Afyonkarahisarlı hemşehrimiz İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku ile görüştüler. Afyonkarahisar’ın ihracatını geliştirmek için hazırladıkları yol haritası üzerine Özutku ile görüş alış-verişinde bulunan TOSYÖV Başkanı İhsan Beşer ve yöneticiler, Afyonkarahisar’a has ürünlerin yurt dışında hak ettiği değeri bulması için çaba içerisinde olduklarını bildirdiler.
Ekonomi Bakanlığı ihracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku ise, ortaya konan fikirlerin destekçisi olacaklarını, Afyonkarahisar ve TOSYÖV’ün çalışmalarına ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını bildirdi. Özellikle Sultandağı ve Erkmen kirazının Çin başta olmak üzere yurt dışına pazarlanması için geliştirilen projelerin son derece mantıklı olduğunu belirten Özutku, bu çalışmaların kısa sürede hayata geçeceğine ve başarılı olacağına inandığını kaydetti.
TOSYÖV Başkanı Beşer ve beraberindeki heyet daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng’ne konuk oldular. 2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı Özel Konseri’nde Çin Büyükelçisi ve diğer büyükelçi konuklarla birlikte Çin Shenzhen Senfoni Orkestrası’nın konserini dinleyen TOSYÖV heyeti, Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng ile Afyonkarahisar üzerine görüş alış verişinde bulundular.
Konser sonrasında Afyonkarahisar heyetiyle özel ilgilenen Çin’in Türkiye Büyükelçisi Gong Xiaosheng, TOSYÖV Başkanı İhsan Beşer ve Afyonkarahisar heyetini bu organizasyonda görmekten büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi. Çin Kültür Yılı gösterilerinin Türkiye genelinde devam ettiğini, önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’da etkinlikler planladıklarını belirten Çin Büyükelçisi Gong Xiaoshen “Yılın ikinci yarısında Afyonkarahisar’a geleceğiz. Valilik, Belediye ve TOSYÖV işbirliğiyle Çin Kültür Yılı etkinliklerini Afyonkarahisar’da da gerçekleştireceğiz.” dedi.
Afyonkarahisar’ın Shenzhen Konserine gelmesinin kendileri için büyük onur olduğunu dile getiren Büyükelçi Gong Xiaosheng, “İhsan Beşer ve arkadaşları buraya gelerek bize büyük bir destek verdiler. Biz de onlara destek vereceğiz. Afyonkarahisarlı işadamları önümüzdeki günlerde Shenzen’e gidecekler. Shenzhen Çin’in en teknolojik kentlerinden birisidir. 14 Milyon nüfusu var. Afyon kirazı Shenzhen’e satılabilirse Afyonkarahisar çok para kazanacaktır. Shenzhen’in Afyonkarahisar kirazını beğeneceğinden eminiz. İşbirliğimiz her alanda sürecek” dedi. (Kocatepe)