Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toy, Özel İdare’nin 9 aylık performansını anlattı

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında 9 aydır yürütülen çalışmaları anlatarak, 2020 yılında 6 kuruma 34 kilometre sıcak asfalt hizmeti verdiklerini söyledi

 

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, 2020 yılı Ocak-Eylül ayı döneminde yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında dün düzenlediği basın toplantısında detaylı bilgiler verdi.
“DÖRT BAKIM EVİ VAR”
Genel Sekreter Murat Toy, İl Özel İdaresi’nin 153 personelden, 16’sı sözleşmeli, 73’ü kadrolu, 395’i şirket işçisi olmak üzere toplam 633 personelle hizmet verdiğini söyledi. Dört ilçede bakım evleri olduğunu aktaran Toy, “Bakım evlerimiz bölgede ki ilçelerimize ve köylerimize hizmet veriyor. Örneğin Dinar ilçemizde bulunan bakım evimiz Kızılören, Başmakçı ve Dazkırı ilçelerimiz ve köylerine hizmet veriyor. Bu şekilde hem merkezden hem de ilçelerden özellikle kırsal kesime daha hızlı hizmet verebilmek için böyle bir ağımız var.” dedi.
“HEDEF YILSONU TÜM İŞLERİN BİTİRİLMESİ”
2020 yılında yol faaliyetleri ile ilgili 150 kilometre tefsiye, kumlama ve stabilize işinin yatırım programında yer aldığını belirten Toy, “Sözünü ettiğimiz işin tamamını bitirdik. Yine yatırım programına alınmış 184 kilometre birinci kat ve ikinci kat satih kaplama, 144 kilometre ikinci kat satih kaplama, 66 kilometre sıcak asfalt, 11 kilometre parke olmak üzere toplam 406 kilometre yatırım programında işimiz var. Bunlardan birinci ve ikinci katın 132 kilometresini, ikinci katın 88 kilometresini, sıcak asfaltın 27,7 kilometresini bitirdik. Şu anda parke işi devam ediyor. Yatırım programında ki 406 kilometrelik işimizin 147 kilometresini tamamladık. Kalan yaklaşık 150 kilometrelik kısmını da yılsonuna kadar bitirip yatırım programında ki işlerimizin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
“2020’DE PROTOKOLLÜ
34,2 KİLOMETRE YOL YAPILDI”
Yatırım programına alınan köprü menfez işleri olduğunu ifade eden Toy, “Yatırım programımızda köprü menfez işi kapsamında 45 tane projemiz vardır. Bunların bir kısmının maliyeti yüksek olduğundan 6 adedi ertelendi. Toplu menfez işlerinden 15 tanesini bitirdik. Bir kısmı da devam ediyor. Yılsonuna kadar bunları bitirmek istiyoruz. 24 tane devam eden işimiz vardır. Bilindiği üzere 2019 yılında Çay ilçemizde asfalt plenti kurduk. 2020 yılında ise bu kurmuş olduğumuz plenti çok aktif ve verimli şekilde kullandık. Bu kapsamda plentimizi hem kendi yaptığımız yatırım programımıza aldığımız işlerde hem de İl Özel İdaresi mevzuatı çerçevesinde Belediyelere protokol kapsamında yaptığımız işlerde verimli şekilde kullandık. 2020 yılında Belediyelere protokol kapsamında yaptığımız işleri sayacak olursak; Çay Belediyesine 4 kilometre sıcak asfalt yaptık. Pazarağaç Belediyesine 1,2 kilometre sıcak asfalt, Sülün Belediyesine 1 kilometre sıcak asfalt, Emirdağ Belediyesine 4 kilometre sıcak asfalt, Dinar Belediyesine 10 kilometre sıcak asfalt ve Çay-İnli yolunda DSİ ile yaptığımız protokol kapsamında temel artı iki kat kaplama olarak 14 kilometre yol yapıyoruz. Diğerleri bitti şu anda Çay-İnli yolu çalışması devam ediyor. Toplamda 2020 yılında protokol kapsamında 34,2 kilometre yol yaptık. Protokol kapsamında yaptığımız işler bedellidir, paraları alınmıştır.” şeklinde konuştu.
“İŞ MAKİNELERİNİN MALİYETİ
25 MİLYON LİRA CİVARINDA”
Bu yıl İl Özel İdaresi olarak çok önemli bir atılım yaptıklarını vurgulayan Toy şu ifadelere yer verdi: “2020 yılında çok önemli bir atılım yaptık. İl Özel İdaresi olarak üç tane kaynağa ihtiyacımız vardır. Bir para, iki insan gücü, üçüncüsü makine parkıdır. Personel alımı vasıtasıyla insan gücümüzü personel ihtiyacımızı karşıladık. En büyük sorun 2020 yılında eski olan makine parkımızın bizi biraz zafiyete uğratmasıydı. Bu yıl sağladığımız imkânlarla iş makinelerimizi güçlendirdik. Bu kapsamda 5 greyder, Ekim ayı başında teslim edilecek parası ödenmiş DMO’dan alınan 2 dozer, 2 ekskavatör, 6 bekoloder, 11 damperli kamyon 3 tanesi bugün (dün) geldi. Bir yükleyici, çöp kamyonu, 2 hidrolik kırıcı olmak üzere bu iş makinelerimizi alarak kurum olarak iş yapma kabiliyetimizi artırdık. Bu makinelerin toplam maliyeti ise 25 milyon TL civarındadır.”
“TOPLAM 63 KANALİZASYON
PROJESİ VAR”
Murat Toy, içme suyu projelerinden şebeke yenileme, depo tamiri yapımı, ilave şebeke, hat değişimi, elektrik hattı, sondaj gibi bu kapsamda 110 adet proje bulunduğunu söyledi. Toy, “Bu projelerimizden bir kısmı tamamlandı. Bir kısmı proje aşamasında bir kısmı devam ediyor. Bir kısmı ihale aşamasındadır. Bir kısmı ise teknik nedenlerden yapımı uygun olmadığından erteledik. Bunların detayını yılsonunda yaptığımız işler tamamlanınca daha kapsamlı bilgilendirme yapacağız. Kanalizasyon işlerimizde toplam 63 projemiz vardır. Bunlardan tamamlanan, proje aşamasında olan, ihale aşamasında olan projelerimiz bu şekilde devam etmektedir. Sulama işlerimizde üç tane projemiz var. İkisi proje aşamasındadır. Bayat-Çukurkuyu, Çay-Deresinek hattı olarak iki sulama projesi var. Bir tane de inşaat aşamasında olan bulunmaktadır. O da Evciler-Gökçek’tedir.” ifadelerini kullandı.
“OKUL BİNA GÜÇLENDİRME
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı işlerini de İl Özel İdaresi olarak yürüttüklerini kaydeden Toy şöyle konuştu: “Kamuoyunun gündeminde olan okul güçlendirme işlerimiz var. Şu anda gerek Milli Eğitim Bakanlığının merkezi bütçesinden gönderdiği ödeneklerle gerekse İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödeneklerle merkez ve ilçelerimizde ki okul güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Birinci grupta 7 okulun projesi tamamlanarak ilçelere gönderildi. Dört okulun projesi bitmek üzeredir. İkinci grupta 17 okulun projesi devam ediyor. Bu okulların güçlendirme işlerini Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (KHGB) vasıtasıyla yapıyoruz. Biz hazırladığımız projeleri ilçelere gönderiyoruz. İlçelerde Kaymakamlıklar bünyesinde ki KHGB ile hızlı bir şekilde bu güçlendirme ihalelerini yaparak kısa sürede bu okulları hizmete açmayı düşünüyoruz.”
“ŞUHUT’UN ÇAKIRÖZÜ KÖYÜNDE 94 PARSEL ARSA ÜRETİLDİ”
2019 yılı Temmuz ayında göreve geldiği tarihten itibaren üzerinde çalıştığı arsa üretimi projesinden söz eden Toy şunları söyledi: “Şu anda merkez ve ilçelerden toplam 71 köyümüzde arsa üretimi çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu arsa üretimini sağlayacağımız alanlar mera olduğundan tüm işlemleri bitirdik. Tarım ve Orman Bakanlığının iznini bekliyoruz. Bakanlık izin verdiğinde diğer yerlerde çalışmalarımız devam edecek. Ancak şu anda gündemimizde olan Şuhut ilçesi Çakırözü köyünde arsa üretimini yaptık. İmar planını da yaptık şu anda parselizasyon aşamasındadır. Burada 94 tane parsel ürettik. Çok yakın bir zamanda bu parsellerin köyde ihtiyaç sahiplerine satışını yaparak orada yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız.”
“ÇAY VE DİNAR SU YÖNETİMİ
UYGULAMASINDA PİLOT SEÇİLDİ”
Afyonkarahisar’ın en büyük sorunlarından bir tanesinin su yönetimi olduğunu söyleyen Toy, İl Özel İdaresi mevzuatına göre köylerde içme ve kullanma suyunu temin etme görevinin İl Özel İdaresine ait olduğunu belirtti. Bu kapsamda suyun temini konusunda İl Özel İdaresinin gerekli çalışmaları yaptığını bildiren Toy şunları kaydetti: “İl Özel İdaresi olarak gerek doğal kaynaklardan gerek sondaj vasıtasıyla köylerimize içme ve kullanma suyunu temin anlamında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ancak bu içme suyu tesislerinin yönetim görevi köy muhtarlıklarına aittir. Bir takım sorunlar yaşanıyor. Köy muhtarlıkları su bedelinin tahsili, tamir ve bakımı depo temizliği gibi işlerde biraz sorunlar yaşıyor. Bu konuda gerek İl Özel İdaremize gerekse Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e bir takım sorunlar, talep geliyor. Biz bu sorunlara kökten çözüm üretmek için geçtiğimiz günlerde 17 ilçemizin Kaymakamları ve Valimiz Gökmek Çiçek’in direktifleri doğrultusunda Valimizin Başkanlığında bir toplantı yaptık. Toplantıda su yönetimi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri tartışılıp belli bir yol haritası çizildi. Valimizin direktifleriyle Çay ve Dinar ilçelerimiz pilot ilçe seçildi. Bu iki ilçemizde su yönetimi ile ilgili örnek bir çalışma yapılacak. Edinilen tecrübelere göre diğer ilçelerimizde de su yönetimi ile ilgili yeni bir süreç başlamış olacak. Şu anda Çay ve Dinar ilçelerimizde bu konuda ki çalışmalar devam ediyor. Yakın bir zamanda faaliyete geçecek.”
“KADIN KÜLTÜR EVLERİ SANDIKLI
VE ŞUHUT’TA FAALİYETTE”
Bizzat Vali Gökmen Çiçek’in koordinatörlüğünde devam eden projeler olduğunu belirten Toy, “Sayın Valimizin koordinatörlüğünde yürütülen projelerden bir tanesi de Kadın Kültür Evleri Projesidir. Valimizin önderliğinde ilçelerimizde Kadın Kültür Evi Projeleri devam ediyor. Sayın Valimizin takdirleriyle İl Özel İdaresi bütçesinden; Şuhut, Dinar, Çobanlar, Sinanpaşa, Bayat, Bolvadin ilçelerimize gerekli maddi destek verilerek buralarda Kadın Kültür Evlerinin faaliyete geçmesi için İl Özel İdaresi gerekli desteği veriyor. İlk uygulama Sandıklı ve Şuhut ilçelerimizde bildiğim kadarıyla faaliyete geçti. Çok güzel örnek uygulamalar var. Bir takım toplantılar, kültürel bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Çok faydalı bir proje olduğunu düşünüyoruz. İlçelerimizde buna sahip çıktı bu konuda hızla ilerliyoruz.” dedi.
“AYAZİNİ KÖYÜ’NE KARŞILAMA
MERKEZİ YAPILACAK”
Vali Gökmen Çiçek’in öncülüğünde bir başka projenin de İhsaniye İlçesi’ne bağlı Ayazini Köyü Karşılama Merkezi olduğunu söyleyen Toy, “Ayazini köyünde uygulanacak bu proje için İl Özel İdaremiz tarafından üç adet taşınmaz kamulaştırılarak bedeli ödenip tapusu alınmıştır. Uygulanacak projenin imar planı ve yapılacak tesisin ihale işlemleri devam etmektedir. Sayın Valimizin koordinatörlüğünde devam eden bir başka projemiz de İhsaniye ilçesi Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi vardır. Burada Emre Gölü ve çevresinde yapılacak proje ve tesislerin ihalesi yapılarak yükleniciye yer teslimi yapıldı.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti