Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TP iki istasyon daha açacak

Bu haberin fotoğrafı yok
TP iki istasyon daha açacak

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Şirketi Yüntaş’ın bayisi olduğu Türkiye Petrolleri’nin akaryakıt pazarında ikinci büyük yerli durumuna geldiği ifade edildi. TP’nin istasyon sayısının il merkezinde dörde, il genelinde ise 11’e yükseleceği bildirildi

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, TPAO’na bağlı Türkiye Petrollerinin 2010 yılından beri bayisi olan Yüntaş A.Ş’nin akaryakıt-LPG İstasyonu sayısının 2012 yılında ikiye yükselirken üçüncü istasyonun inşaat çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
Akaryakıt pazarında 2006 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Petrolleri’nin 2007 yılında açılan istasyonları ile hizmet vermeye başladığı ifade edilen açıklamada, “2010 yılında pazar payı yüzde 2 olan TP’nin pazar payı şu anda 3,2 düzeyine yükseldi. 2012 Haziran döneminde 160 istasyonu ile faaliyet gösteren Türkiye Petrollerinin istasyon sayısı Nisan ayında 195’e ulaştı. 2011 yılında en büyük hacme sahip şirketler arasında ilk sekize giren Türkiye Petrolleri pazar payını artırmayı sürdürdü.
Sektörde 6 sırada yerliler arasında da OPET’ten sonra ikinci sıraya yükselen TP Türkiye Petrolleri son bir yıl içinde en hızlı büyüme gösteren akaryakıt şirketi oldu. İstasyon sayısının az olmasına rağmen özellikle kamuya yaptığı satışlar ile pazar payını artıran TP’nin Afyonkarahisar il genelinde de istasyon sayısı bu gelişmelere bağlı olarak hızla arttı. 2010 yılında Afyonkarahisar’da iki istasyonu bulunan TP’nin istasyon sayısı şu anda 9’a yükseldi.”
Yapımı devam eden iki istasyonun açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar il merkezinde istasyon sayısının dörde, il genelindeki istasyon sayısı da 11’e yükselmiş olacağı ifade edilen açıklamada, kamuoyunda Milli Akaryakıtımız olarak bilinen Türkiye Petrollerinin hem satış hacminin hem de istasyon sayısının Afyonkarahisar il genelinde artmaya devam edeceği bildirildi. (Kocatepe)