Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TR33 bölgesinde en çok kadın çalışan Afyon’da

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında TR33 bölgesi illerinde kadın çalışan sayılarında 2010-2021 yılları arasında 28268 çalışan sayısı ve yüzde 1,44 oranla en çok çalışan kadın sayısına Afyonkarahisar’ın sahip olduğu açıklandı.

İl İstihdam ve Mesleki

Afyonkarahisar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 Temmuz ayı olağan toplantısı Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, İl Müdürü Ahmet Karakaya, tarafından 2023 yılı Ocak-Haziran aylarında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim faaliyetleri; İşgücü Yetiştirme, Toplum Yararına Çalışma Programları, İşbaşı Eğitim Programları, İşe Yerleştirme, İşsizlik Sigortası işlemleri hakkında bilgi sunumu yapıldı. Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğünce Temmuz ayı itibariyle il merkezi ve ilçelerde bulunan 5300 adet işyerinin ziyaret edildiği açık iş talebi ve isteklerinin alındığı, teşvikler ve kurum hizmetleri hakkında bilgilendirildiği bu yılsonuna kadar da il merkezi ve ilçelerde bulunan tüm işyerlerinin ziyaret edileceği konuları toplantıda ele alındı. AKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Kayahan’ın “Afyonkarahisar ilinin Demografik Yapısı ve Ekonomik İlişkisi”  konulu sunumunda TR33 bölgesi illerinde kadın çalışan sayılarında 2010-2021 yılları arasında 28268 çalışan sayısı ve yüzde 1,44 oranla en çok çalışan kadın sayısına sahip olduğu belirtildi. Bu oranın giderek artırdığı bilgilendirmesi yapıldı. Kurul toplantısında Afyonkarahisar’ın son 10 yılda TR33 illeri arasında kadın çalışanını en çok artıran il olduğu öğrenildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun daha etkin çalışabilmesi için kurul üyelerinden görüş ve öneriler alınması ile toplantı tamamlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti