Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafikte düzen sağlanmalı, toplu taşıma özendirilmeli

Bu haberin fotoğrafı yok
Trafikte düzen sağlanmalı, toplu taşıma özendirilmeli

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu, Afyonkarahisar’ın ulaşımındaki sorunun çözülmesi için toplu taşımanın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu, Afyonkarahisar’daki trafik sorunun çözülmesi için toplu taşımanın yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Kentlerdeki temel sorunun düzensizlik ve duran taşıtlar olduğunu vurgulayan Gedizlioğlu, “İstasyon Caddesi’nde önemli bir trafik sorunundan söz edilmezken, buna koşut Ambaryolu başından sonuna sorunludur. Ambaryolu yoğun olarak dükkanlar ve işyerleri dolu olması, iki sıra park etmiş veya ikinci sırada kısa süreli de olsa duran araçlardır bunun nedeni. İstasyon Caddesi’nde ise böyle bir sorundan söz etmek zordur, çünkü o caddede esnaf yoktur” dedi.
OTOPARK YAPILARAK SORUN ÇÖZÜLMEZ
Otopark yapılarak trafik sorununun çözülemeyeceğini aktaran Gedizlioğlu, “Otopark yaparak bu sorunu çözen bir örnek kent yok dünyada. Tersine merkeze otopark yapmak daha çok taşıt çekeceğinden, trafiğin dolayısıyla sorunun da artmasına neden olacaktır. Bu nedenle halka, konforlu toplu taşıma olanakları sunulmalı ki; esnaf sabahtan akşama dükkanının önüne aracını park etmesin. Diğer bir deyişle, zaten kısıtlı olan kent merkezindeki yol ağı en iyi biçimde kullanılmalıdır. Kent merkezinde trafik/otopark artışı sonsuza dek sürdürülemez, çünkü kent gelişecektir, geliştikçe bu yöndeki talep artacaktır, bu talep artışının merkezde sürekli karşılanamaz. Bu gelişmenin kentin yoğun bölgelerinde olmamasını sağlamalıdır” diye konuştu.
KURTULUŞ CADDESİ
O YÜKÜ KALDIRMAZ
Kurtuluş Caddesi’nin mevcut hâliyle sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Gedizlioğlu, “Kurtuluş Caddesi zaten sıkıntılı olan bir anayol, bunun üzerindeki Müze alanı toplukonut alanı olmamalı. Çünkü bu yükü bu cadde taşıyamaz, olursa durumu bugünden çok daha kötü olacaktır. Eski otogar alnına yapılanlardan sonra, o bölgenin ne olacağını kısa zamanda göreceğiz. Toplu taşıma geliştirilmeli. Ben Afyon’daki minibüs otobüs ağının da gereksinmeyi karşıladığını sanıyorum; ama bunu anlamak için bir Ulaşım Etüdü yapılması gereklidir” ifadelerini kullandı.
PRATİK ÖNLEMLER LİSTESİ
Gedizlioğlu, trafikteki pratik önlemleri şöyle izah etti:
“Trafik sorunun çözmek için, kentteki düzensizlikleri düzeltmek; insanların kent merkezine özel araçlarıyla gelmesini caydırmak; kent merkezinde araçların, yollarda park etmesi; özellikle sabahtan akşama kent merkezine park etmek engellenmelidir. Toplu taşıma ağı, araçları; konforlu, yolcuyu çeken, erişimi kolay, sık, güvenli ve kentin her yerine yaygın olmalıdır.”
MURAT ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti