Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TROY Karta Geçmek Ücretli mi?

Son dönemin öne çıkan finansal ürünleri arasındaki TROY karta geçmek ücretli mi, avantajları neler? İşte yanıtlar.

Son dönemin öne çıkan

Bankalararası Kart Merkezi (BKM olarak bilinir) tarafından geliştirilen ödeme teknolojisi Troy’a sahip kartlar, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’deki bankaların yanı sıra ödeme şirketleri tarafından da sunulan Troy teknolojisine sahip kartlar, şüphesiz son dönemin öne çıkan finansal ürünleri arasında. Peki TROY karta geçmek ücretli mi, avantajları neler? İşte yanıtlar.

 

BKM’nin 2016’da piyasaya sunduğu ödeme teknolojisi Troy, ‘yerli ve Milli’ olmasıyla birlikte çığ gibi büyüyen bir ilgiye mazhar oldu. Mastercard, Visa gibi segmentin lider markalarına alternatif olarak uzun yıllardır var olmakla birlikte özellikle 2023’ün son çeyreğinde yaşanan bazı global gelişmelerin ardından Troy, daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu kapsamda finansal açıdan yerli ve Milli ürün kullanıma ilgi artarken Troy’un kısa sürede 20 milyonu aşkın kişi tarafından tercih edildiği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

 

TROY karta geçmek ücretli mi ve resmi açıklama var mı?

 

Troy, gündemdeki yerini korurken çeşitli spekülasyonlara da konu oluyor. Bunlar arasında öne çıkanlardan biri ise TROY karta geçmek ücretli mi konusu. TROY karta geçmek ücretli mi sorusu, son günlerde kamuoyunda kendisine yer buluyor. Peki gerçekten TROY karta geçmek ücretli mi?

 

Bu kapsamdaki resmi yanıt Troy tarafından, resmi web sitesi üzerinden paylaşılmış halde. TROY karta geçmek ücretli mi sorusu altında ilgili ödeme teknolojisi tarafından şu yanıt paylaşıyor: “TROY kartlar, Banka veya Elektronik Para Kuruluşları aracılığıyla kart kullanıcılarına sunulmaktadır. Bu nedenle, kart ücreti olup olmayacağı yönündeki inisiyatif Banka veya Elektronik Para Kuruluşlarına aittir.”

 

Dolayısıyla TROY karta geçmek ücretli mi sorusu ile ilgili net bir yanıt verilmiyor. Bu noktada bir inisiyatife vurgu yapılarak banka veya FinTech olarak da bilinen elektronik para kuruluşlarının kart ücreti talep ‘edebileceği’ kaydediliyor.

 

Öte yandan TROY üyesi banka ve elektronik para kuruluşlarının linki de bilgi alınmak istenmesi durumunda başvurulmak üzere paylaşılıyor: https://troyodeme.com/uyeler

 

TROY karta geçmek ücretli iddiaları artıyor

 

Troy logolu kartlar, 18 yaş üzeri kimselere verilebiliyor. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin de ebeveyn ya da yakınları tarafından sağlanan ek kart ile Troy ürününü kullanabileceği ifade ediliyor.

 

Troy karta başvuru da son derece basit. Online alınan başvuru için mobil ya da internet sitesi üzerinden ilgili sayfada TC Kimlik No ve telefon numarası bilgileri ile başvuruda bulunmak gerekli. Ayrıca bankaya direkt ulaşarak da başvuru yapılabiliyor.

Konuya ilişkin ilk bilgiler, bazı kuruluşların kart ücreti talep ettiği yönünde. Konuya ilişkin şikayetlerin de internette dolaştığı görülüyor. Şikayetlerden birinde 500 TL’ye yakın kart ücreti alındığı iddiası dikkat çekiyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti