Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSE’den Serteser’e Beyazıd rölyefi – Kocatepe Gazetesi

TSE’den Serteser’e Beyazıd rölyefi – Kocatepe Gazetesi
TSE’den Serteser’e Beyazıd rölyefi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Eskişehir Belgelendirme Müdürü Ahmet Eryurt ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e plaket ve dünya ilk standardı hazırlatıp fermanını hazırlatan 2. Sultan Beyazıd Han’ın rölyefi ve TSE’nin üçlü bayrak setini verdi

270 TSE’li firma var
Toplantı Salonu’nda yapılan törende konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü Ahmet Eryurt’un TSE temsilciliği ve oda yönetimini ziyaret ettiğini söyledi. kendisine teveccüh edilen plaket nedeniyle teşekkür eden Serteser; “TSE Temsilciliğimiz 1 Kasım 2007 tarihinden itibaren ATSO’da faaliyet gösteriyor. TSE Temsilcimiz o günden beri Ziya Bey’dir. Şu ana kadar 270 adet TSE belgeli firma mevcuttur. Bunların 46’sı TSE belgeli yani Türk Standartlarına uygunluk belgesine sahiptir. 14 Adedi TSE kriterine uygun belgesi, 205 firma hizmet yeterlilik belgesi, 4 firma da C belgeli firma sayısı vardır. Bu belgeler bizim temsilciliğimiz tarafından 2007 yılından itibaren ve-rilmiştir. Bundan sonra da çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu şekliyle devam edecektir.”dedi.
Tüketiciler ekonominin odağı
15 Mart Dünya Tüketiciler Gününde tüketicilerden TSE Belgeli, Güvenilir ve Kaliteli Yerli ürünlerin tercih edilmesi beklentisini ifade eden TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü Ahmet Eryurt, 1960’lı yıllarda ABD’de başlayan Tüketicinin Korunması hareketinin, 1970’li yıllarda İskandinav ülkelerinde ve peşinden Avrupa ülkelerinde gelişmeye başladığını hatırlattı. 1980’li Yıllardan itibaren konunun Türkiye’de de gündeme girdiğini aktaran TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü Ahmet Eryurt; “1982 Anayasasında yer alan Tüketicinin Korunması meselesi, 1995 yılında yürürlüğe giren 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve 29 Haziran 2001 tarihinde kabul edilen Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair 4703 sayılı Kanun ile önemli bir yasal zemine oturtuldu. Tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması için çok ciddi önlemler alınırken, diğer taraftan üreticiler için de büyük sorumluluklar getirildi. Bu çerçevede üreticiler, ürünlerini insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan, bitki ve çevreye zarar vermeden, ayıpsız, kusursuz ve en önemlisi standardına uygun üretmek zorundadırlar. Unutulmamalıdır ki, tüketiciler, tüm ekonomik faaliyetlerin odak noktasıdır.”diye konuştu.
TSE milli kuruluş
Ürün güvenliğinin ve standarda uygunluğun en önemli göstergesinin ürünlerin TSE belgeli olması olduğunu kay-deden TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü Ahmet Eryurt, bilinçli tüketicinin ürünlerin üzerinde TSE markasını mutlaka araması gerektiğini kaydetti. Eryurt; “TSE markası tüketicinin fiyat ve kalite yönünden aldanmasına engel olur. Tüketiciye zaman kazandırır, kaliteli ürün almanın huzurunu yaşatır, ruh sağlığını korur. TSE, üreticiler ile tüketicilerin arasında köprü görevi üstlenen, özerk yapısı, yetişmiş insan gücü ve 50 yıllık kurumsal tecrübesi, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kurum kimliği ile ülkemizde Ürün Belgelendirme görevini gerçekleştiren Milli Kuruluşumuzdur. TSE Belgesi, yasal hakların yanında tüketiciler için artı bir hak ve güvence oluşturmaktadır. Türk Standardları Enstitüsü, TSE Markalı ürünlerle ilgili şikayetleri süratle değerlendirmekte ve tüketici mağduriyetini önlemektedir. 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü vesilesi ile Türk tüketicisine TSE Belgeli, güvenilir mal ve hizmet sunan işletmelerimize tüm tüketiciler adına teşekkürlerimizi sunarız.”şeklinde konuştu. (Kocatepe)