Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘TÜBİTAK Proje Yarışması’nda Afyonkarahisar’ın gururu oldular

Bu haberin fotoğrafı yok
‘TÜBİTAK Proje Yarışması’nda Afyonkarahisar’ın gururu oldular

Afyonkarahisar Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Proje Yarışmasında bölge birincisi oldu

Bursa bölgesinde yer alan, Afyonkara-hisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden Temel Fizik ve Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih, Bilgisayar, Biyoloji ve Coğrafya dallarında yarışmaya katılan 250 projeden 51’i finalde sergilenmeye hak kazandı. Final seçmeleri Bursa Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen bu 51 proje arasından gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar’ı temsilen katılan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Sosyoloji alanında Birinci oldu. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Törende konuşan TUBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Muhlis Özkan, geleceğin genç araştırmacı bilim insanlarını teşvik etmek istediklerini söyledi. Özkan, “Bu tür organizasyonların gençlere güç verecektir. Bilimsel araştırma kültürünün yaygınlaştırılması ve yöntemlerinin yaşamın her alanında etkin bir biçimde kullanılması geleceğimiz açısından önemlidir.” diye konuştu.
TÜBİTAK Proje Yarışmasında, Sosyoloji alanında Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi birinci oldu. Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin projesini ise Esra Türk ve Meryem Şiran ile Danışman Öğretmen Mahmut Özdemir hazırladı. Proje, Türkiye finaline girmeye hak kazandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika