Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜFAD’dan Nuribey’e cevap geldi – Kocatepe Gazetesi

2. Amatör Lig B
TÜFAD’dan Nuribey’e cevap geldi

2. Amatör Lig B Grubu’nda lider olarak üst lige çıkma mücadelesi veren Nuribey Belediyespor, kendilerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle TÜFAD Afyonkarahisar Şubesi’ne, İl Temsilciliği’ne, Sinanpaşa Ayvalıspor’a ve Taşoluk Belediyespor’a karşı açıklama yayınlamıştı.
TÜFAD Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Üyeleri de Nuribey Belediyespor’a karşı cevap verdi.
“SÖZLEŞMEYE ATILAN İMZA
 ANTRENÖRE Mİ AİT BİLİNMEZ”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren TÜFAD Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu, “İlimiz 2. Amatör Lig kulüplerinden Nuribey Belediyespor’un 12 Nisan 2018 tarihinde yerel gazetelerde ve internet gazeteciliği yapan bazı sitelerde yaptığı basın açıklamasını üzüntü ile okuduk. Nuribey Belediyespor yetkililerinin ligde yaşadıkları problemlerin sorumlusu olarak derneğimizi hedef göstermeleri tamamen yanlıştır. Öncelikle buradan Nuribey Belediyespor yetkilileri ve tüm amatör spor kulüpleri yetkililerine şunu belirtmek isteriz. Tüm illerde olduğu gibi ilimizde de kulüplere antrenör bulmak ve özellikle ‘Antrenör Sözleşmesi’ düzenlemek derneğimizin görevidir. İlimizde yapıldığı gibi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun görevi değildir. Biz kimsenin görev alanına müdahale etmeyiz. Lakin ilimizde bulunan amatör spor kulüplerimizin yarısına yakınının antrenörü ASKF tarafından ayarlanmakta ve sözleşmeleri de bizzat ASKF tarafından düzenlenmektedir. Burada amaç 1. Amatör Lig antrenörlerinin 2. Amatör Lig’de de görev almasını sağlamak ve TÜFAD’a maddi açıdan zarar vermektir. Bu olay yıllardır böyle devam etmektedir. Nuribey Belediyespor’un antrenörü de ASKF tarafından bulunup, ASKF makamında sözleşmesi düzenlenmiştir. Antrenörün TFF banka hesabına yatırılan ücreti de bizzat İl Temsilcisi tarafından yatırılmıştır. Sözleşme altına atılan imza antrenöre mi aittir bilinmez” dedi.
“BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU”
TÜFAD’ın suçlu ilan edilmesine anlam veremediklerini kaydeden TÜFAD Yönetimi, “Nuribey Belediyespor’un açıklamasından iki gün önce derneğimize gelen bir yetkili ile konuyla ilgili görüşülmüştür. Sonuçta yetkili derneğimizin olayda bir suçunun olmadığını, problemin Futbol İl Temsilcisi’nden kaynaklandığını belirtmiştir. Ne oldu da iki gün sonra TÜFAD suçlu oldu, buna anlam veremedik. Ayrıca kulüp tarafından yapılan açıklamada ‘Yöneticilik konusunda bizlerinde eksiklikleri elbette vardır. Ancak bu durumda biz yöneticileri bilgilendirme ve eksikliklerimizi giderme konusunda bizlere yardımcı olacak olanlarda ASKF, TÜFAD, Futbol İl Temsilciliği, Futbol İl Hakem Heyeti, Saha Komiserleri Derneği gibi üst kurullardır’ denilmektedir. Şimdi adama sormazlar mı? Antrenör bulmak ve sözleşme yapmak için TÜFAD’a gitmezsin, ya da gidersin anlatılanlara tamam deyip sonra kendi bildiğini yaparsın. Sonra da çıkıp bize yardımcı olmaları gerekir dersin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ayrıca diğer kulüplerin okumalarını istedikleri ‘Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar Kitapçığının III. Bölüm 12. Maddesini’ kendilerinde okumasını tavsiye ederiz” ifadesine yer verdi.
“ÜCRETLER, FEDERASYON
 VE TÜFAD GENEL MERKEZİ
TARAFINDAN BELİRLENİYOR”
Antrenörlük sözleşmesi sırasında alınan ücretlerin TFF ve TÜFAD Genel Merkezi tarafından belirlendiğine dikkat çeken TÜFAD Yönetimi, “Nuribey Belediye sporluların belirttiği gibi Eksiklik TÜFAD’da mı? Açıklamada yetkililer bazı ödemeler yaptıklarını, bu ödemelerin TÜFAD başkanı tarafından ‘Zorunlu Ödeme’ olduğunu söylediği için ödeme yaptıklarından bahsetmektedir. Şu bilinmelidir ki ödemelerin tutarlarının ne kadar olacağı ve zorunluluğu TÜFAD tarafından belirlenmez. TFF hesabına yatırılan referans + saha içi giriş kartı (120,00+30,00 TL) ücreti ile TÜFAD referans ücreti, Amatör El Kitapçığında belirtildiği gibi TFF tarafından belirlenir. Burada alınan 48.00 TL üye aidatı TÜFAD tarafından belirlenir.  O da TÜFAD Genel Merkezi Genel Kurulu’nda alınan karardır. Alınan 96,00 TL ise bağış (Alındı Belgesine Sehven Bağış Yazılmış) değil antrenörün iki yıllık eski üye aidatı borcudur. Sizlerin dediği gibi bu ücretler TÜFAD başkanı Mustafa Keser tarafından zorunlu kılınmamıştır” şeklinde konuştu.
“SİBEL HANIMLA BÖYLE BİR
KONUŞMA YAPILMAMIŞTIR”
Görüşüldüğü iddia edilen TFF Bölge Müdürlüğü’ndeki görevli ile görüşme olmadığını söyleyen TÜFAD Yönetimi, “Açıklamanızda belirttiğiniz gibi 22 Mart 2018 Perşembe günü tarafınızca TÜFAD’a teslim edilen evraklar eksik belge olması nedeniyle Antalya’ya gönderilmemiştir. Bu eksik belge antrenörün 1. Amatör Lig’de görev yaptığı kulüpten istifa ettiğine dair belgedir. Bu belge 30 Mart 2018 tarihinde antrenör tarafından imzalanıp, TFF Antalya Bölge Müdürlüğü’ne kendileri tarafından gönderilmiştir. Ayrıca iddiada bulundukları gibi TFF Bölge Müdürlüğü’ndeki Sibel hanımla böyle bir görüşme yapılmamıştır. Bizler genelde en geç Çarşamba günü belgeleri göndeririz. Bazen işi çok acele olan kulüpler son güne işlerini yetiştirmek için belgeleri elden Antalya’ya iletirler. Sizin iddia ettiğiniz gibi TÜFAD evrakları geciktirmemiştir. Sorumlulukta TÜFAD’da değildir” diye konuştu.
“BURADA SORUMLULUK
TÜFAD’A AİT DEĞİLDİR”
Antrenör değişiklikleri ile TÜFAD’ın suçlu olduğunu söyleyen Nuribey Belediyespor Yöneticisine de  cevap veren TÜFAD Yönetimi, “Açıklamada bulunan sayın yetkili diyor ki; Diğer Takımların antrenör belgelerinin çıkarılması hakkında kulübümüzün bilgisi yokken; ‘Diğer kulüplerin bizim kulübümüzün antrenör belgesi hakkında bilgi sahibi olması da düşündürücüdür. Buradaki sorumsuzlukta tamamen TÜFAD’a aittir.’ Burada bir sorumluluk aranıyorsa bu TÜFAD değildir. Yukarıda da dediğimiz gibi açıklamayı yapanlar, ilgili 12. maddenin tamamını okuyup asıl sorumlunun kim olduğunu anlamalıdır. İlgili 12. maddenin işine gelen yerlerini yayınlayıp işine gelmeyeni yayınlamamak spor kamuoyunu yanıltmaktır. Spor kamuoyunun okuyup aydınlanması için bu maddeyi hatırlatalım. ‘Futbol Federasyonu Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı hükümleri gereğince amatör kulüpler en az bir teknik sorumlu ile anlaşmak zorundadır. Ancak bu uygulama kulübün bulunduğu ildeki zorunlu bölgesel gelişim seminerine katılan teknik sorumlu sayısı o ildeki bir sezon öncesinin faal kulüp sayısının 1,5 katını geçtiği illerde uygulanacaktır. Müsabaka hakemi ve saha komiseri teknik adamın sahada olup olmadığını raporlarına yazar. Futbol İl Temsilcisi, teknik adamın sahada olup olmadığının kontrolü için hakem ve saha komiseri raporlarından konuyu titizlikle takip eder. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen kulüpler hakkında Futbol İl Temsilciliklerince Futbol Müsabaka ve Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır’ Yukarıdaki yayınladığımız 12. maddenin neresinde sorumluluğun TÜFAD’da olduğu yazılıdır” dedi.
“İKİ TAKIM ANTRENÖRSÜZ
LİGİ TAMAMLADI”
1. Amatör Lig’de iki takımın antrenörsüz bir şekilde ligi tamamladığını iddia TÜFAD Afyonkarahisar Yönetimi, “Futbol İl Temsilcisi ve İl Tertip Komiteleri Talimatının, Futbol İl Temsilcisi’nin Görevleri başlıklı 8. maddesi (b) bendinde ‘Futbol Federasyonunca çıkartılan talimat, genelge ve emirleri, futbolla ilgili yenilik veya değişiklikleri kulüplere ve kuruluşlara zamanında duyurmak, takip ve kontrolünü yapmak’ denilmektedir. Talimatın bu maddesinden de anlaşılacağı gibi burada tek yetkili Futbol İl Temsilcisi’dir. Talimatta açıkça belirtilmesine rağmen görevini yapmayan İl Temsilcisi yıllardır derneğimizle uğraşmaktadır. Futbol İl Temsilcisi herhalde ilimizdeki antrenörleri yetersiz görmüş olmalı ki, komşu bir ilimizin TÜFAD Başkanı ile görüşerek ilimizde görevlendirmek üzere 15 antrenör istemiştir. En basit örneği 2017-2018 futbol sezonunda ilimiz 1. Amatör Lig takımlarından iki tanesi antrenör sözleşmesi yapmadan ligi tamamlamıştır. Bu iki kulüp için Futbol İl Temsilcisi hiçbir işlem yapmamıştır. Bunun geçmiş yıllarda birçok örneği mevcuttur. Bu nedenle Futbol İl Temsilcisi’ni korumaktan vazgeçip gerçeği kabul etmeniz gerekir” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti