Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜGVA gönüllüleri eş zamanlı kitap okudu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)
TÜGVA gönüllüleri eş zamanlı kitap okudu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Afyonkarahisar Temsilciliği tarafından 31 Mart Cumartesi günü öğleden sonra Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde  (Taş Medrese) “Okuruz Biz” etkinliği düzenlendi. Katılımcılar yaklaşık 30 dakika süren okuma faaliyetinde bulundu. Etkinliğe vakıf gönüllüleri ve gençler katıldı.
KİTAP VE OKUMA EYLEMİ CİDDİ İŞ
TÜGVA Afyonkarahisar Temsilcisi Cem Kasapoğlu, ilk ayeti “Oku” emri ile başlayan bir ümmetin gençliği, Türkiye’nin gençliği olarak okuma alışkanlığına dikkat çekmek için toplandıklarını söyledi. “Sizlere boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum” diyen Kasapoğlu, “Kitap bazen bugüne, bazen geçmişe, bazen bir yabancıya bazen de kendimize ışık tutmaktır. Kitap bu bakımdan birçok âleme uzanan fiziki boyutuyla da küçük bir nesnedir. Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünce dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi bir iştir” dedi.
TÜM KENTLERDE EŞ ZAMANLI OKUMA EYLEMİ
Kitap ve okuma eyleminin ciddi bir iş olduğu gerekçesiyle boş vakitlerde kitap okunmasını tavsiye etmediğini vurgulayan TÜGVA İl Temsilcisi Cem Kasapoğlu, “Bu sebeple burada size boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum. Zira kitap okuyanlar çok boş vakitleri olduğu için kitap okumamaktadır. Biz istiyoruz ki, kitap okumak vazgeçilmez bir günlük faaliyetiniz olsun. Okumaya gerektiği önemi verelim. Okumak ciddi bir iştir. Burada toplanmamızın sebebi okuma konusunda farkındalık oluşturarak, kütüphaneleri hayatımızın içine almaktır. Tüm vakıf gönüllülerimizle ülkemizin tüm kentlerinde aynı anda gerçekleştirdiğimiz bu eylemle bir kütüphaneye üye oluyor ve buradan aldığımız kitabı okuyoruz” diye konuştu.
KİTAP KURDU PROJESİ UYGULANIYOR
Her kütüphanenin insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlattığını dile getiren Kasapoğlu şöyle konuştu: “Unutmayalım ki; teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Bu eşsiz hazineye sınırsız erişim sunan kütüphaneleri uğrak mekânlarımızdan biri haline getirmek; araştıra ve inceleme ruhumuzun yaşaması için önem arz etmektedir. TÜGVA’da her proje katılımcımızın tamamlaması gereken kitap listesi vardır. Vakıf olarak üyelerimize okuma alışkanlığını yerleştirebilmek için her il temsilciliğimizde kitap kahvelerimiz, her yaş seviyesine uygun kitap okuma ve tahlil grupları ile hemen her projemizde katılımcıların tamamlaması gereken kitap listeleri bulunmaktadır. Bu şekilde toplu okuma eylemiyle konuya kitlesel olarak dikkat çekmek istiyoruz. Vakfımızda bu sene uygulamaya başladığımız Kitap Kurdu projesi ile tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açık kitap okuma ve tahlil yarışması düzenleyeceğiz.”
EN İYİ TEDAVİ OKUMAK
Türkçe’nin günlük kullanımının her geçen gün gelişen teknoloji, oluşum, fikir v.b durumlardan etkilenerek azaldığına değinen Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Dilimizin zenginliğine ve üretkenliğine rağmen böyle bir durumla karşılaşılması, günlük yaşantı da kelime hazinemizin kısıtlı olması nedeniyledir. Bu durumun en iyi tedavisi ise okumaktır. Bu proje ile en büyük ideallerimizden biri de Türkiye’nin hak ettiği yerde, bir dünya dili olarak konuşulduğu bir düzenin temelini atmaktır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti