Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüm okulların normal eğitime geçmesi sağlanacak

Tüm okulların normal eğitime geçmesi sağlanacak
Tüm okulların normal eğitime geçmesi sağlanacak

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okulum Gözbebeğim projesi çerçevesinde Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Yalçın, gelecek eğitim-öğretim yılında tüm okulların ikili öğretim yerine normal öğretime geçmesi için gayret göstereceklerini belirtti

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okulum Gözbebeğim projesi çerçevesinde Uydukent Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.
Okulum Gözbebeğim projesi ekibinin de hazır bulunduğu ziyarette Yalçın, Okul Müdürü Hüseyin Tınas ve öğrenci velilerinden bilgi aldı. Öğrenci velileriyle birlikte kahvaltı yapan Yalçın, gelecek yıl tüm okulların ikili öğretim yerine normal öğretime geçmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti. Yalçın, “Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin bir kısmını Nurten Telek İlköğretim Okulu’na göndereceğiz. Sadece Uydukent’te değil, tüm Afyonkarahisar genelinde bu işlemi yapmayı planlıyoruz” dedi.
“BİZİM BURADA 700 ÇOCUĞUMUZ VAR”
Öğrencilerin ikili öğretimde yeteri kadar eğitim göremediğini söyleyen Yalçın, “Öğrencilerimiz ikili öğretimde doğru-düzgün teneffüse çıkamıyor. 3 ya da 5 dakikalık teneffüsler var. Öğrencilerimiz, sabahçıysa çok erken saatlerde kalkıyor, öğleciyse geç saatlerde eve geliyor. Tekli öğretime geçildiğinde öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleri makul olacak. Bizim bu okulda 700 çocuğumuz var. Hepsini ayrı ayrı düşünüyoruz. Bu bölgede 18 derslikli bir okul daha inşa ettirmeyi düşünüyoruz. 1-2 yıl içinde o bina da bitmiş olur” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN AŞILANMALI
Bir sohbet havasında geçen toplantıda velilerin “Serbest kıyafet uygulaması olmasın” sözleri üzerine Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın serbest kıyafetle ilgili bir düzenleme yaptığını kaydetti. Yalçın, şöyle konuştu:
“Deniliyor ki, çocuklarımız her gün başka kıyafetler giymek ister. Aslında bizim bunu kırmamız gerekiyor. Çocuklarımıza, anne ya da babalarının mesleklerinin değil, kendi çalışkanlıklarının, insaniyetlerinin, merhametlerinin, yardımlaşmalarının önemli olduğunu anlatmamız lazım. Çocuklarımıza özgüven aşılarsak, bu sorun ortadan kalkar.”
“BİR KRAVATLA 5 YIL İDARE ETTİM”
Kıyafetin “fakirlik-zenginlik” kavramlarıyla açıklanamayacağını vurgulayan Yalçın, “Forma zorunluyken, bazı veliler, bizi arayıp ‘Her yıl neden forma değişir, biz bunu alacak durumda değiliz’ diye sitem ediyorlardı. Forma, giyside eşitlik sağlasa bile, kantinden alışveriş yapılırken çocuklarımızın yine boynu bükülüyor. Kimisi günde 10 lira harcarken, kimisi hiç harcayamıyor. Çocuklarımıza, bir gömleğin gerekirse bir hafta giyileceğini söylemek lazım. Ben bir kravatla 5 yıl idare ettiğimi hatırlarım” dedi. (Kocatepe)