Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜMSİAD üyelerine devlet hibeleri anlatıldı

Tüm Sanayici ve İş
TÜMSİAD üyelerine devlet hibeleri anlatıldı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Afyonkarahisar Şubesi’nce organize edilen “Devlet Hibe ve Destekleri ”semineri hafta sonu Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
ÜST AKIL HAZMEDEMEDİ
Seminer öncesi konuşan TÜMSİAD Afyonkarahisar Başkanı M. Emin Birliktir, devlet teşvikleri ve hibeler hakkında ilgililer tarafından dernek üyelerinin bilgilendirileceğini söyledi. Bilgilendirmeyi yapan ilgililere teşekkür eden Birliktir; “Bilindiği üzere 2008’de ABD’de başlayan dünyada bir kriz olmuştu. Ama elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere Türkiye’yi teğet geçen bir kriz yaşadık. Bunu ABD ve Avrupa hala atlatamadı. Türkiye’de yatırımlar ve büyüme devam ediyor. Elhamdülillah etmeye de devam edecek. Türkiye’yi etkilemeyen bu dünya krizi üst akıl denilen kişilerce Gezi Parkı olayları ile engellenmeye çalışıldı. Son 2008’den bugüne kadar yaklaşık 9 yılda Türkiye ortalama 3,4 oranında büyümüş. Avrupa’nın büyüme ortalaması 1,6’dır. Yani yaklaşık iki katı olmuş. Türkiye’nin bu gelişmesini hazmedemeyen üst akıl Türkiye’nin önüne geçmek için bazı planlar uyguladılar, uygulamaya da devam ediyorlar” dedi.
HALA GAYRET İÇERİSİNDELER
Gezi Parkı olaylarının ardından 17-25 Aralık 2013 tarihinde ki olayların yaşandığını hatırlatan Birliktir şöyle konuştu: “17-25 Aralık sürecinde ayakkabı kutularından bahsedildi. Bizim halkımız maalesef bazı şeylere düşünmeden söylenen her şeye inanma gibi kötü bir huyumuz var. Ayakkabı kutuları denilen kutulara ne kadar para konulacağını Türkiye hesaplamadı bile. Ama hükümete, devlete saldırmaya devam ettiler. Arkasından bilindiği üzere havaalanı ve köpür inşaatını alan firmaya el konuldu. Bu senaryo 1954-1955 yılında o dönemin firmalarından birinin uçak yapmaya kalktığında aynı uygulama sergilendi. Bütün mal varlıklarına el konularak adam iflas ettirildi. Bu şekilde ekonomimizi bitirmeye hala gayret ediyorlar. Bunu anlatıyorum çünkü, baktılar ki ekonomide büyüme devam ediyor nasıl önüne geçerizin planlarını yapıyorlar” diye konuştu.
MÜSLÜMANLAR DİK DURDU
17-25 Aralık olaylarının ardından İstanbul borsasında bir haftada yaklaşık 20 milyar dolar para çekildiğini kaydeden M. Emin Birliktir şöyle konuştu: “Bunun anlamı Türkiye içinde ki sermayenin dışarıya çıkması demek. Bu da içeride ki sıcak paranın dışarıya kaymasıdır. Piyasalarda durgunluk, yatırımların engellenmesi için uğraşıldı. Ekonomi sağlam ayaklar üzerine oturmaya devam ediyor. Bana göre dünya tarihinde yaşanmış en büyük hainlik olan 15 Temmuz darbe kalkışmasını yaşattılar. Elhamdülillah halkımız özellikle Müslümanlar dik durarak buna müsaade etmediler. İnşallah etmeyecekler. Hükümetimiz yatırımların durma noktasına gelmesi üzerine yabancı sermaye çıkmaya başladı. Bu nedenle özellikle doğu da ve batı da yatırımcıyı destekleyecek önlemler aldı. Konuşmacılarımız bunları anlattı. İnşallah iyi olacak diyorum. Seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” TÜMSİAD Proje Yönetim Merkezi Komite Üyesi Adnan Kahraman ve MURAS Firma Yetkilisi Caner Karadağ tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Seminer katılımcılara sertifika verilmesi ile tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti