Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tureks Çin’li konuklarını ağırladı

Tureks Çin’li  konuklarını ağırladı

Tureks Mermer A.Ş. Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan üretim tesislerinde Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin ve Elçi Müsteşar LİU Yuhua’yı konuk etti

 

Tureks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cavit Turunç tarafından karşılanan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin ve Elçi Müsteşar LİU Yuhua Tureks A.Ş.’nin şirket faaliyetleri ve üretim aşamaları hakkında bilgiler aldılar. Tureks A.Ş.’nin 40 yılı aşkın bir süredir doğal taş sektöründe faaliyetlerini sürdürerek sektörün öncü firmalarından birisi olduğunu belirten Tureks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cavit Turunç, “Doğaltaş sektöründe yenilikçiliğe ve Ar-Ge çalışmalarına özel önem veren bir firmayız. Burdur Karamanlı, Afyonkarahisar Şuhut, Balıkesir Manyas, Sivas Geynik, Bursa Sarı Mustafalar, Konya Akören’deki ocaklarımızdan çıkan doğaltaşları Afyonkarahisar’daki tesislerimizde işleyerek dünyanın dört bir yanına gönderiyoruz. Bu kapsamda Çin’de sektörümüzle ilgili yaşanan gelişmeleri de ilgiyle takip ediyoruz. Sayın Büyükelçi ve ekibini tesislerimizde ağırlamaktan büyük onur duyduk. Türkiye ile Çin arasındaki ticari bağların gelişip büyümesi, doğaltaş sektöründe de yeni atılımların gerçekleşmesi adına Tureks olarak bizler de katkı sunmaya çalışacağız.” dedi.
Tureks A.Ş.’nin sergi salonunda yer alan ürünleri ilgiyle inceleyen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın doğaltaş sektöründeki konumunun öneminden bahsetti. Fabrika alanına geçerek mozaik ürünlerin hazırlanışı ve diğer ürünlerin üretim aşamaları hakkında bilgiler alan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin Afyonkarahisar’daki mermer firmalarının Çin ile olan ilişkilerinin gelişmesi adına kendilerinin de üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.
Tureks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cavit Turunç tarafından Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin’e mermerden hazırlanmış bir isimlik armağan edildi. Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin üyesi olmaktan mutlu olduklarını belirten Tureks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı O. Cavit Turunç, “Bu değerli heyeti tesislerimizde ve şehrimizde ağırlama imkanı sunduğu için Dernek Başkanımız İhsan Beşer’e de teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi