Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Askeri harekata başlayınca siyaset biter”

İl Genel Meclisi Üyeleri

İl Genel Meclisi Üyeleri “Barış Pınarı Harekatı”na destek açıklaması için bir araya geldi. Meclis’teki tüm üyelerin eksiksiz olarak yer aldığı toplantıda konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban, “Vatanımızın koruyucusu Türk Askeri harekata başlayınca siyaset biter. Bu bir savaş değil terör operasyonudur” dedi

 

İl Genel Mecliis Salonu’nda bir araya gelen 50 üye, ülkenin ve Mehmetçiğin yanında olduğunu ifade etti.
Toplantının başında açılış konuşması yapan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, siyasi görüşleri bir kenara bırakıp, toplantıya koşarak, severek, sevinerek geldiklerini ifade etti.
“50 İL GENEL MECLİSİ ÜYEMİZ İLE BİRLİKTEYİZ”
50 üyenin bir araya gelerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarını bildirmek için özel toplandıklarını belirten Başkan Çoban, “Bu toplantı resmi bir toplantı değil ama sanıyorum hepimiz için resmi toplantıların çok çok üzerinde olan ve hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen herkesin işini gücünü bırakarak ilçelerinden koşarak, severek, sevinerek geldiği bir toplantı olacak. Burada Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nde bulunan 18 ilçemizden 50 İl Genel Meclis Üyemiz ile birlikteyiz. 50 İl Genel Meclisi Üyemiz AK Parti’den, Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, İYİ Parti’den ve Büyük Birlik Partisi’nden oluşuyor. Bizler şuanda siyasi görüşlerimizi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak konu ülkemiz olunca, konu Türk Silahlı Kuvvetleri olunca, konu teröre karşı ortak bir harekat olunca hepimizde görüşlerimizi bir tarafa bıraktık ve inşallah açıklamamızı yapacağız. Biliyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetleri daha önce El Bab ve Afrin Operasyonlarını yaptı. Şimdi de Barış Pınarı Harekatı ile Fırat’ın doğusunu terörden temizlememek için büyük bir kahramanlık örneği sergiliyor. İşte bizde ülkemizin yanında olduğumuzu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu bildirmek amacıyla bir araya geldik. Ben konuşmamı şuan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olan ve daha önce Balyoz kumpasları nedeniyle cezaevinde yatıp,rütbesi bile geri alınan eski teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin bir konuşması ile sonlandıracağım. İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Çelebi sosyal medyadan paylaşmış, ‘Vatanımızın koruyucusu Türk Askeri harekata başlayınca siyaset biter. Bu bir savaş değil terör operasyonu.Ölen asker değil canımız şehidimiz. İşgal değil, milli güvenlik harekatı. Herkes diline dikkat etsin, gün birlik ve beraberlik günüdür.’ diye bitirmiş. Biz de hepimiz farklı siyasi partilerde de olsak, aynı düşünceleri taşıyoruz.” dedi.
“BU HAREKÂT TÜRKİYE İÇİN BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”
Başkan Çoban, daha sonra mecliste bulanan tüm siyasi parti temsilcilerini kürsüye davet etti. Siyasi partilerin ortak yaptığı açıklamayı ise MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, okudu. Ertürk, “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına almaya çalışan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.” ifadesine yer verdi.
“BARIŞ PINARI HAREKÂTINDA ÜLKEMİZİN VE MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”
“Barış Pınarı Harekâtı’nda ülkemizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız.” diyen Ertürk, “Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.Bu çerçevede, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyeleri olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor,Kahraman ve fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından üyeler hep birlikte asker selamı vererek bir kez daha “Barış Pınarı Harekatı”na destek olduklarını belirttiler. Ayrıca meclis salonunda bulanan tüm ekranlarda Türk Bayrağı resmi açıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi