Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Demokrasisi’nin Üzerindeki En Büyük Gölge PKK’nın Varlığıdır!”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türk demokrasisi üzerindeki en büyük gölgenin terör örgütü PKK’nın varlığı olduğunu belirtti.

DP Genel Başkanı Gültekin

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada terör ve terör örgütlerini destekleyenler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“PKK TERÖRÜNE MÜSAMAHA GÖSTERENLER GERÇEKLERİ PERDELİYOR”

Geçtiğimiz gün verdiğimiz şehitler ve HÜDA-PAR Genel Başkanının açıklamaları üzerinden değerlendirmelerde bulunan Uysal şunları kaydetti: “PKK terörüne müsamaha gösterenler ülkenin gerçeklerini perdeliyorlar. Demokrasilerin en zor sınavı terörle mücadeledir. Türk Demokrasisi’nin üzerindeki en büyük gölge ise PKK’nın varlığıdır. PKK terörü ve teröre kesin olumsuz sınır çizmeyen, PKK ile bağını kesmeyen siyasi uzantıları, bugünkü adıyla DEM Parti, PKK terörüne müsamaha gösteren kimi ‘aydın güruhu’ ve birtakım sivil toplum kuruluşları ülkenin gerçeklerinin gündem olmasını perdelemektedir. Demokrasi ve hukuk gelişiminin 2 ileri 1 geri yapmasına zemin vermektedir.”

“MEVSİMLİK MİLLİYETÇİ AKP İKTİDARI”

DP Lideri Gültekin Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut durumdan en fazla da yolsuzluk, usulsüzlük, hukuksuzluk, keyfilik, işbilmezlik çukurunda debelenen ‘mevsimlik milliyetçi’ AKP iktidarı ve Erdoğan, tüm olumsuz icraatlarını perdelemek için yararlanmaktadır. Oluşan, oluşturulan güya dini-milli-hamasi siyasal iklimde ne AKP’nin bir yanda FETÖ ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek için yürüttüğü ‘yıkım mühendisliği’ projesi ne de geçmişte PKK ile yaptığı işbirliği/müzakereleri, ‘rejim değiştireceğiz’ diye tercih ettikleri Suriye Politikası sonucunda Fırat’ın Doğusunda ABD gözetiminde bir fiili ‘PKK Devleti’nin oluşmasına zemin verilmesi topluma anlatılamıyor. AKP’nin ikiyüzlülüğü tam manasıyla deşifre edilemiyor.”

“TERÖR MÜSAMAHA VE TEREDDÜT KALDIRMAZ”

Terörün müsamaha ve tereddüt kaldırmayacağı bilinciyle hareket etmenin, siyaset ve sivil toplum başta olmak üzere her kesiminin sorumluluğu olduğuna değinen Uysal, “Ancak devr-i AKP’de anayasa, kanunlar ve ceza hukuku muhataplarının iktidara yakınlığına, uzaklığına göre işliyor, değişiyor. Bugün işine geldiği için terör örgütü PKK’yı tam isabetle ‘Bölücü Terör Örgütü’ olarak tanımlayacak, bölünmeye hizmet eden hain saldırılarını lanetleyecek, ama ‘özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri tartışılmalı’ diyen ittifak ortağına, HÜDA-PAR Genel Başkanına gık etmeyeceksin.” ifadelerine yer verdi.

“BÖLÜCÜ BİLE KENDİLERİNE DESTEK VERDİĞİNDE İŞ DEĞİŞİYOR”

Terör konusunda iktidarı sert bir dille eleştiren Uysal, şu ifadeleri kullandı: “Tıpkı İstanbul seçimleri öncesi bir manifesto gibi Bebek Katilinin mektubunu okutmaları, ‘Çözüm Süreci’nde AKP’ye destek veriyor diye Bebek Katilini ‘abdestli namazlı’ diye pazarlamaları, binlerce insanın hayatına sebep Öcalan’ın cezaevinde rahatını düşünüp ‘Öcalan’a televizyon verdik. Hayata dâhil ettik. Hem takımını izliyor hem Türkiye’de neler oluyor görüyor.’ dedikleri gibi. Bir sınır çizilmiş Meksika Sınırı gibi; o sınırın iktidar tarafındaysanız suç yok. Sınırın iktidar tarafındaysanız usulsüzlük ve yolsuzluk, bölücülük, terör destekçiliği, eyalet-federasyon talepleri müsamaha edilir, görmezden gelinir. Olan memleketin yiğitlerine olur, oluyor.”

“ALLAH TSK’NIN YARDIMCISI OLSUN”

Gültekin Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu vesileyle bir kez daha PKK terör örgütünü, Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak hezeyanı ile yaşayan diğer terör örgütlerini lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bir kez daha aileleri başta olmak üzere kahraman Ordumuzun ve Milletimizin başı sağolsun. Şehitler vermek pahasına terörle mücadele eden ve vatan toprağını korumak için kararlılıkla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Allah yardımcısı olsun.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti