Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Eğitim-Sen eşit işe eşit ücret istedi

Bu haberin fotoğrafı yok
Türk Eğitim-Sen eşit işe eşit ücret istedi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, ek ödeme adaletsizliğini defalarca kamuoyu gündemine getirdiklerini belirterek, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmenlerin yok sayıldığını söyledi

Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, ücret düzenlemesinde öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerin ve diğer çalışanların yok sayıldığını, bu meslek gruplarının ek ödemelerine artış yapılmayarak, onların mağdur edildiğini ileri sürdü.
Konuyla ilgili 2 ay süreyle her Çarşamba günü Türkiye’nin her yerinde eylem yaptıklarını hatırlatan Özsoy, amaçlarının gerçekleri millete anlatmak ve Hükümetin yaptığı yanlıştan dönmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
AK Parti Hükümetinin bu konudaki inadından bir türlü vazgeçmediğini vurgulayan Özsoy, şu görüşlere yer verdi: “Her türlü feryada, tepkiye kulaklarını tıkayan, gözlerini kapatan iktidar, açtığı bu adaletsizlik çukurunu kapatmaya hiç yanaşmadı. Eşit işe eşit ücret, yüksek unvanlılara yüksek ücret haline dönüşerek yine kaymak tabakaya yaradı. Öğretmenler, akademisyenler es geçilirken; hizmetli, memur, teknisyen gibi diğer çalışanlara yapılan düşük artışlar da güdük kaldı. Her zaman olduğu gibi cefa çekenler hakkını alamazken; müsteşarlar, daire başkanları, genel müdürler sefa sürmeye devam etti. Kısacası bu düzenlemeyle Hükümetin niyetinin çok farklı olduğunu gördük; belli bir kesimi mutlu etmenin amaçlandığını anladık. Emekli milletvekillerine zam yapılması söz konusu olunca 15 dakikada kanun çıkaranların, eşit işe eşit ücret düzenlemesinin yeni adaletsizlikler doğurduğunu bas bas bağıran kamu çalışanlarına aynı hassasiyetle yaklaşmaması manidardır.”
AK Parti Hükümetinin işine geldiği konuda jet hızıyla davrandığını belirten Özsoy, işine gelmeyen konularda kafasını nasıl kuma gömdüğüne tanık olduklarını ifade etti.
“Merak ediyoruz ne yaptınız?”
AK Parti Hükümetinin bu konudaki çalışmalarını merak ettiklerini belirten Özsoy, şöyle dedi: “Bugüne kadar öğretmenlerin ve akademisyenlerin ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmış mıdır? İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, öğretmenler, akademisyenler ve diğer kamu çalışanları komik zam oranlarına mahkum edilmemiş midir? Bir müsteşarın ek ödeme miktarında 759 TL, genel müdür yardımcısının ek ödeme miktarında 722 TL artış olması; buna karşılık öğretmenin, akademisyenin ek ödemesinde hiçbir artış olmaması hangi vicdana sığar? Kendi öğretmenini, akademisyenini onurlandırmayan, yüceltmeyen, maddi haklarını gözetmeyen bir iktidar adaleti sağladığını nasıl düşünebilir?”
Özsoy, “Şayet sesimize ses, ek ödeme adaletsizliğine son vermezseniz, hakkımızı çok daha farklı mecralarda aramak zorunda kalacağız. Haksızlığı, adaletsizliği inşa edenlerden demokratik haklarımızı kullanarak hesap soracağız.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti