Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Kültür Haftası” etkinliklerine katıldılar

Bu haberin fotoğrafı yok
"Türk Kültür Haftası" etkinliklerine katıldılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçiliği tarafından İslamabad Marriot Otel’de düzenlenen “Türk Kültür Haftası” etkinliklerine katıldı

Çok sayıda devlet adamı ve sanatçıyla birlikte iki binden fazla davetlinin katıldığı “Türk Kültür Haftası” kapsamında, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan ve sanat yönetmenliğini Öğr. Grv. Uğur Erdem Ürer’in yaptığı DESTAR Gösteri Sanatları Topluluğu, Türk kültürünü Pakistanlılara tanıttı. Bu kapsamda AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş, Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi. Solist Yıldırım Aktaş’a DESTAR Gösteri Sanatları Topluluğu üyeleri Öğr. Grv. Uğur Erdem Ürer klasik kemençe, Öğr. Grv. Burak Kaynarca ud, Öğr. Grv. Ömer Bildik ney, Öğr. Grv. Erhan Elinç tambur ve Öğr. Grv. Hakan Akdeniz çello ile eşlik ettiler.
Etkinliklerin açılışında bir konuşma yapan Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan, Türk kültürünün kardeş Pakistan halkı tarafından daha yakından tanınması için bu organizasyonu yaptıklarını belirterek, etkinliklere katılan sanatçılara ve programa büyük ilgi gösteren davetlilere teşekkür etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti