Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Milleti bu badireyi de atlatacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Türk Milleti bu badireyi de atlatacak

Eski Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, ancak Türk Milleti’nin bu badireyi de atlatacak güçte olduğunu söyledi

MURAT ARISOY

Eski Özel Kuvvetler Komutanı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Eski Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği’nin konuğu olarak Afyonkarahisar’da konferans verdi. Soydan Otel’de imza gününden önce kısa bir konuşma yapan Engin Alan, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, ancak Türk Milleti’nin bu badireyi de atlatacak güce sahip olduğunu kaydetti.
KOCATEPE FOTOĞRAFI HER ŞEYİ ANLATIYOR
Afyon halkının Türk Milleti’ndeki gücü en iyi bilecek halk olduğunu belirten Alan, “Türk Milleti, o kadar çok badireler yaşamış bir millet ki bana göre dünyada eşi menendi yok. 16 devlet boşuna kurulup boşuna yıkılmadı. Türk Milleti, badirelerden gelen ama sonunda mutlaka aydınlığı bulan bir millet. Kötülükleri iyiliklere çevirmeyi başaran bir millet. Afyon halkı bunu en iyi anlayacak halktır. Girerken Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafına baktığınız zaman, bunu görürsünüz. Bunu da atlatacağız. Birlik ve beraberliğimizi korumamız lâzım” dedi.
GÖREVİNİZİ YAPIN,
OY KULLANIN
Yeterliliği olan her Türk vatandaşının oy kullanması gerektiğini söyleyen Alan, “12-13 gün sonra seçimlere gidiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra meydana gelen siyasi tablo, nafile görüşmelerden sonra bir hükümet kurma olanağı sağlamadı. Bu seçimlerden sonra nasıl bir tablo olur? Çok senaryo üretmek mümkün. Herhangi bir partinin kılpayı iktidarı olur. Haziran’dan bugüne kadar gelen süreçte koalisyon denemelerinin hiçbir şey getirmediği ortaya çıktı. Bana göre 1 Kasım’dan da istenildiği gibi sonuç çıkmazsa Türkiye, aynen Yunanistan’da olduğu gibi Nisan ya da Mayıs’ta bir seçim daha görebilir. Oy kullanma yeterliliğine sahip her Türk vatandaşının sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerekir. Madem ki bu kararı Türk Milleti verecek, bizler de bu milletin ferdi isek görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.
TERÖRÜ ANLAMAK
İÇİN BOP’U ANLAYIN
Ülkede yaşanan terör olaylarının Büyük Ortadoğu Projesi anlaşılmadan yorumlanamayacağını kaydeden Alan, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün bu ülkede olan bitenleri ve çevremizde olan bitenleri anlayabilmenin yolu, Büyük Ortadoğu Projesi ismi verilmiş projeyi bilmekten geçer. Büyük Ortadoğu Projesi’ni bilmiyorsak, olanları ancak dar bir bakış açısıyla değerlendirebiliriz. BOP, Amerika Birleşik Devletleri tarafından ortaya atılan, Ortadoğu coğrafyasında 22 ülkenin sınırlarının değişmesini öngören proje. Bu proje içinde Kürdistan da var, Türkiye’nin küçülmesi de var. İsrail için, petrol için bu var. Suriye politikasındaki yanlış, bizi iki durumla daha karşı karşıya bıraktı. Birincisi, Suriye’de bir özerk bölge oluştu, bizim güney bölgemizde. Bu özerk bölge, Irak’ın kuzeyiyle işbirliği hâlinde. Suriye’nin bize getirisi bir şey daha oldu; İŞID denilen bir örgüt ile karşı karşıya kaldık. Biz Amerikan Hava Kuvvetleri’ne İncirlik’i açtık. Siz, Koalisyon Hava Kuvvetleri ile İŞİD’i vurdunuz. Türkiye’nin birinci öncelikli meselesi terördür. Hem bu ülkeyi bölüp parçalamayı amaçlayan PKK terör örgütüdür, hem de dışarıdan ithal edilen terör belasıdır. Siz dış politika oluştururken Amerika, Rusya, Çin, İran gibi devletlerin siyasetini takip etmezseniz, zor durumda kalırsınız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti