Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Ocakları asırlık hizmet çınarı”

“Türk Ocakları asırlık hizmet çınarı”
"Türk Ocakları asırlık hizmet çınarı"

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane, Türk Ocaklarının kuruluşundaki amaç ve ilkelerini, çalışma tarzını, fikir ve düşünce çizgisini 100 yıl süresince özenle koruyarak ‘asırlık hizmet çınarı’ olduğunu söyledi

Asırlık Çınar olmanın tarihi bir başarı olduğunu belirten Birdane, Türk Ocaklarının Balkan Harbinin patlak verdiği sıkıntılı dönemde Türk’ün sönmeyecek ocağı olarak ortaya çıktığı ifade etti. Türk Ocaklarının kuruluşunun 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Birdane, Türk isminin Anadolu coğrafyasından silinmeye çalışıldığı Cihan Harbi ve İstiklal Harbi sürecinde Türklüğün önemli savunucusu olan Türk Ocaklarının, on yıllık harp döneminde, mensuplarını Osmanlının geniş coğrafyasının her bir noktasında şehit verdiğini hatırlattı.
Sakarya Meydan Muharebesinde Sakarya Oymağı adıyla tamamı Türk Ocaklılardan oluşan birliğin şehit verdiğini belirten Birdane, harp meydanlarında İlim ve İrfanlarının şehit verdiklerini bildirdi.
Türk Ocağı’nın kurulmasının, Osmanlı Devleti’nin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığı, dağılma sürecinin yaşandığı, milli varlığımızın ciddi tehditlerle karşı karşıya bulunduğu çok kritik bir döneme rastladığını belirten Birdane, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türk Ocakları’nın 100 yıldır temsil ettiği Türk milliyetçiliği fikri doğrudan kendi tarihi ve kültürel kaynaklarımızdan, toplumsal ve siyasal şartlarımızdan doğan yerli ve millî bir nitelik taşır. Birlikte yaşamaktan, ortak acıları, sevinçleri, gelecekle ilgili düşünceleri paylaşmaktan kaynaklanan Türk milliyetçiliği, Avrupa’nın Faşizm gibi hastalıklı, ırkçı, saldırgan milliyetçiliklerle benzerleştirilemez. Aradan geçen 100 yıl zarfında Türkiye’de ve Dünya’da baş döndürücü gelişmeler yaşandı. Yirmi yıl önce soğuk savaş sona erip Sovyetler Birliği dağılırken, kimsenin inkar edemeyeceği Türk Dünyası ortaya çıktı. Türk Ocakları, Türk Dünyası ile ilk günden itibaren iletişimi kesmedi.” Birdane, Türk Ocaklarının gelecekte de var olacağının altını çizdi. (Kocatepe)