Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Ordusu, şanla, şerefle görev yapıyor”

“Türk Ordusu, şanla, şerefle görev yapıyor”
“Türk Ordusu, şanla, şerefle görev yapıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı hakkında konuşan Mehmet Karagöz, “Türkiye’nin gündemi Afrin. Şehitlerimiz var, Türk Dünyası’na, İslam Dünyası’na başsağlığı diliyorum. Keşke çok öncesinde dikkatli davranılsaydı. İş bu aşamalara gelmeseydi, biz de bu işe müdahil olmak zorunda kalmasaydık. Suriye’de terör koridorunun kesilmesi gerekiyordu. Türk Ordusu da, Amerika’nın 30 bin kişilik ordu söylemleri, binlerce tırlık silah gönderilmesi neticesinde müdahil olmak zorunda kaldı. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Türk Ordusu da gereğini şanla, şerefle gereğini yapmakta” dedi.
TÜRKİYE-SURİYE ARASINDA
SINIR GÜVENLİĞİ YOK
Türkiye ile Suriye arasında 13 sınır kapısı bulunduğunu hatırlatan Karagöz, “Suriye’de 911 kilometrelik sınırımız var. 13 tane sınır kapısı var. Bunların kontrolü çeşitli terör örgütlerin elinde. Suriye’nin kendi sınır kapılarına hâkim olmadığı, terör örgütlerinin kontrolünün olduğu, Suriye ile Türkiye arasındaki kontrolü bu terör örgütlerinin sağladığı ortaya çıkmaktadır. Bu operasyonlarla teröristlerin kontrolündeki sınır kapılarının alınıp ya Suriye’nin kendisine verilmesi, ya da Türkiye’nin kontrolünde tutulması lazım. Bizim toprakları genişletme gibi bir arzumuz yok. Bunu bütün dünyaya lobi çalışmaları ile duyurmak, bunu deklare etmek lazım. Bizim sadece güvenliğimizi sağlamak ve orada kalan akrabaları korumak güdüsü ile hareket ettiğimizi bildirmemiz lazım” şeklinde konuştu.
KENDİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ORADAYIZ
Karagöz, açıklamasına şöyle devam etti:
“Türk Ordusu zayiat vermeden, oradaki Müslüman ve Türk insanları koruyarak sınır güvenliğimizi ve Suriye’nin bize yakın olan bölgesinde güvenliği sağlamalarını diliyorum. Allah Türk Milleti’ne Türk Ordusu’na güç kuvvet versin. Etrafımızda sıkıntı var, Egeler Adalar Böjlgesi’nde sıkıntı var. Tüm görüşten olan kişilerin Türk Ordusu’nun yanında olmaları lazım. Siyasi partilerin kendi duruşlarını yeniden gözden geçirmeleri lazım. Bazı insanlar ‘Bizim sınır dışında ne işimiz var’ diyor. Amerika Birleşik Devletleri burada at koştururken, Rusya burada at koştururken, Çin burada silah sevkiyatı yaparken bizim sınırlarımızın dışında, akrabalarımızın kaldığı topraklarda kendi güvenliğimiz için çalışmamızın yadırganmaması lazım.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

 

PARTİ ÇALIŞMALI

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, sorulan bir soru üzerine yapısı itibariyle arazide çalışmayı tercih ettiğini, bu bağlamda partide çalışanları daha da teşvik etmek gerektiğini, çalışmayan kişiler varsa da gereğinin yapılacağını söyledi.

 

KİM GÜÇLÜ İSE
DESTEK VERİLECEK

 

Karagöz, AK Parti ile MHP arasında sağlanan mutabakatın yerel düzeyde de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna cevap verdi. Karagöz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 16 Nisan Referandumu sürecinde MHP’ye ziyareti sırasında böyle bir konunun gündeme geldiğini belirtti. Karagöz, AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’nin AK Parti’yi desteklemesi; MHP’nin güçlü olduğu yerlerde AK Parti’nin MHP’yi desteklemesi yönünde bir eğilimin olduğunu; Genel Merkezler düzeyinde yapılacak görüşmelerden sonra konunun netleşeceğini belirtti.