Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık-Sen’den farkındalık oluşturacak kutlama

Türk Sağlık-Sen’den farkındalık oluşturacak kutlama
Türk Sağlık-Sen'den farkındalık oluşturacak kutlama

Bugün Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle sağlıkta şiddete farkındalık oluşturma amacıyla hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına Türk Sağlık-Sen tarafından hizmet aldıkları hemşire ya da ebelere verilmek üzere gül verilecek. Öte yandan sağlık çalışanlarına şiddet içerikli bir mektupta dağıtılacak

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, Ebeler ve Hemşireler Haftası’nda sendika şubesi olarak bir etkinlik planlanladıklarını dile getirdi. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, şu anda güncel olan “sağlıkta şiddete” dikkat çekmek amacıyla her doktor ve hemşirenin başına koruma görevlisi veya polis verilemeyeceğinden hareketle sorunun çözümünün halkın bilinçlendirilmesi olduğunu vurguladı.
Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Afyonkarahisarlılar’a hitaben bir mektup hazırlandığını bildiren Mehmet Ali Çakal mektubun içeriği hakkında bilgi aktardı. Çakal; “Mektubun içeriği kısaca: ‘Ebeler ve Hemşireler de anadır, aynı zamanda eştir, danışmandır, refakatçidir, kimsesi olmayanın kimsesidir. Ancak onlar da insandır. Sizin kızlarınızdır. Sizin çocuklarınızdır.’ Afyonkarahisar’da bulunan devlet hastanesi, doğum hastanesi, göğüs hastanesi ve aile sağlığı merkezlerine bugün gelen tüm hasta ve hasta yakınlarına bu mektubu ileteceğiz. Mektupla beraber halkımıza bir adet gül vererek bu çiçeği hizmet aldıkları ebe veya hemşireye takdim etmelerini isteyeceğiz. Bugün saat 12.00’de Afyonkarahisar da bulunan sivil toplum örgütleri ve sendikalar ile birlikte devlet hastanesi önünde konuya ilişkin geniş katılımlı bir basın açıklaması ve etkinlik yapılacak.” dedi. (Kocatepe)